Παγκόσμια Ημέρα των Ζωών: H Μιρέλλα Κάππα διάλεξε 9 βίντεο κλιπ με πρωταγωνιστές τα ωραιότερα μουσούδια

Written by on 4 Οκτωβρίου, 2016

Παγκόσμια Hμέρα των Ζώων σήμερα και επειδή οι δακρυγόνοι αδένες μας, έχουν μια υπερευαισθησία σε αυτό το θέμα, αποφασίσαμε να αφήσουμε τη μουσική να μιλήσει. Βουαλά 9 βίντεο κλιπ με τους εορτάζοντες σε πρωταγωνιστικό ρόλο!

What else is there? ή Nowhere Near Here
Δεν αποτελεί το επίσημο βίντεο των Röyksopp αλλά το αγαπάμε εξίσου. H στοπ-καρέ εκδοχή του Pahnl διηγείται χωρίς λέξεις, τις ιστορίες των πλασμάτων που ζουν ανάμεσά μας, σε εχθρικά πεζοδρόμια και αφιλόξενες πόλεις.

 

Roosevelt – Sea 
Kούταβος ελεύθερος και ωραίος, ξεκινά μεγάλο ταξίδι με σκοπό τα δροσερά πλατσουρίσματα στην θάλασσα.  Ωδή στο καλοκαίρι και στην αδέσποτη ανεξαρτησία.

 

Metronomy –“Hypnose”
Θα έλεγε κανείς (και θα συμφωνήσω μαζί του) οτι το συγκεκριμένο video πάσχει στο σενάριο. Τι να το κάνεις όμως το script όταν εμφανίζονται στην οθόνη σου μερικά αβάσταχτα χαριτωμένα κατοικίδια και σε κοιτούν κατάματα;
Tα “ζωντανά” -χνουδωτά και μη- περνούν μια τυπική μέρα στο σπίτι. Kαι αυτό είναι όλο.

 
Trentemøller- Moan
Δεσποζόμενος σκυλάκος απαγάγεται από Σοβιετικούς επιστήμονες προκείμενου να γίνει πειραματόζωο και να ταξιδέψει στο διάστημα.  Αφού περνά από τρομακτικές διαδικασίες, καταλήγει στα αστέρια με μόνη σκέψη τον άνθρωπο του. 
Αφιερωμένο στη Laika, το πρώτο ζωντανό πλάσμα που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη. 

 

Moby- Almost Home
Το ξέρεις. Ο υπέροχα αλλόκοτος Moby έχει αφιερώσει τον εαυτό του σε φιλοζωία και μουσική. Και όταν αυτά τα δύο κομμάτια του ενώνονται το αποτέλεσμα είναι πάντα βαθιά συγκινητικό. Στο Almost Home ζωάκια από δημοτικά καταφύγια είχαν την ευκαιρία έστω και στη δύση της ζωής τους, να αγαπηθούν για πρώτη φορά και να γίνουν μέλη μιας οικογένειας. Το video δημοσιεύθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2013 και μάντεψε: Όλα τους υιοθετήθηκαν!

 

Orbital-Wonky
Ναι, τι; Κάποτε οι γάτες θα κυριεύσουν τον πλανήτη. Περίτρανη απόδειξη οι νυχιές στα χέρια μου, η διαφήμιση των JUMBO, το video των Orbital.

 

Holy Fuck – Red Lights
Οι γάτες θα κυριεύσουν τον πλανήτη part 2.
Μια πολιτισμένη αλλά πάντα επικίνδυνη βερσιόν.

 

New Order – Blue Monday ’88
Θα μπορούσε να είναι ένα πρώιμο Maddie On Things (αγαπημένο φωτογραφικό σκυλοπρότζεκ) ή απλά ένα συνονθύλευμα εικόνων με CGA και σκίτσα, όπως πρόσταζε η εξαλλοσύνη των 80s.
Τελικά παρά το αναίτιο μπάχαλο η τετράποδη Fay Ray έσωσε το γύρισμα με την ομορφάδα της.

Playpen ft Christos Mastoras- Stand by me 
Δεν είμαστε fans της μουσικής τους αλλά το video του Stand By Me Now μας άγγιξε σαν απαλό χαδάκι στην καρδιά. Οι PLAYMEN επανέλαβαν την ιδέα του Moby και ανέθεσαν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στα παρατημένα σκυλάκια των καταφυγίων.
Xωρίς ίχνος δράματος στην ατμόσφαιρα παρουσιάζουν χαρούμενα και ορεξάτα τα “μουσούδια” γράφοντας επιγραμματικά τις δύσκολες ιστορίες τους. Να το δεις. Έστω και στο mute.

Μιρέλλα Καππα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background