Ο Woody Allen μιλά για πρώτη φορά με την «έκρηξη» του #ΜeΤoo και αυτοπροτείνεται ως σύμβολο του

Written by on 5 Ιουνίου, 2018

Το τελευταίο διάστημα έχουμε ακούσει και διαβάσει πάρα πολλά για το #MeToo – και όχι άδικα. 
Σύμφωνα με τον Guardian , αυτό το κίνημα απέκτησε, πλέον, έναν (ανέλπιστο, κατά πολλούς) υποστηρικτή: τον Γούντι Αλεν. Ναι, καλά διαβάσατε. Εκείνον που εις βάρος του υπάρχουν σοβαρότατες καταγγελίες παρενόχλησης. Όχι από κάποια ηθοποιό, αλλά από τη θετή του κόρη, την Ντίλαν Φάροου. Βέβαια, ο Αλεν δεν έχει παραδεχτεί ποτέ κάτι τέτοιο και θεωρεί πως όλο αυτό αποτελεί μια γερή πλύση εγκεφάλου από τη Μία Φάροου, μητέρα του παιδιού του.
Ο ίδιος μίλησε σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Αργεντινή και όταν ρωτήθηκε για το εάν αληθεύουν οι καταγγελίες περί κακοποίησης της θετής του κόρης, απάντησε: «Όχι βέβαια, αυτά είναι τόσο τρελά». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι «η υπόθεση έχει ερευνηθεί διεξοδικά πριν από 25 χρόνια από όλες τις Αρχές και όλοι κατέληξαν ότι δεν είναι αλήθεια. Εκεί τελείωσε και εγώ συνέχισα με την οικογένειά μου. Για να επανέλθει τώρα… είναι τρομερό να κατηγορείς έναν άνθρωπο. Είμαι οικογενειάρχης και έχω τα δικά μου παιδιά».

Αυτά που δήλωσε ο 81χρονος, πια, σκηνοθέτης ήρθαν ως συνέχεια στη γενικευμένη ένταση έπειτα από τις αποκαλύψεις για την αποδεδειγμένα φρικτή συμπεριφορά του κινηματογραφικού παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν. Υπήρξαν πολλοί ηθοποιοί, ανάμεσά τους ο Κόλιν Φερθ, η Γκρέτα Γκέργουικ, η Μίρα Σορβίνο, η Ρεμπέκα Χολ, ο Τιμοτέ Σαλαμέ  και η Ελεν Πέιτζ, οι οποίοι εξέφρασαν τη στεναχώρια τους για το ότι δούλεψαν μαζί με τον Γούντι Αλεν, όπως βεβαίως και δύο τρεις όπως ο Άλεκ Μπάλντουιν που έσπευσαν να θυμίσουν πως «διεξήχθησαν εγκληματολογικές έρευνες γι αυτόν σε δύο πολιτείες Νέα Υόρκη και Κονέκτικατ και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες». Απ’ την άλλη, ο Αλεν είναι θυμωμένος που το όνομά του υπάρχει ανάμεσα σε εκείνους οι οποίοι κατηγορούνται για παρενόχληση και έχει να πει κάτι γι’ αυτό. «Δεν πρέπει να εξισώνομαι με εκείνους που κατηγορήθηκαν από πάρα πολλές γυναίκες, επειδή εγώ κατηγορήθηκα μόνο από μία γυναίκα, για μια περίπτωση κηδεμονίας».
Και είπε κι άλλα…Όπως το ότι δεν συντάσσεται, απλώς, με το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά πως πρέπει να γίνει μάλιστα κάτι σαν το «πρόσωπο» του. «Εγώ είμαι μεγάλος υποστηρικτής του #MeToo, είναι καλό πράγμα που εκθέτουν εκείνους που παρενοχλούν αθώες γυναίκες και αθώους άνδρες», είπε και σημείωσε: «Ξέρετε, εγώ θα έπρεπε να είμαι το σύμβολο του #MeToo. Γιατί εγώ δούλεψα σε ταινίες για 50 χρόνια. Δούλεψα με εκατοντάδες γυναίκες ηθοποιούς και καμία – μεγάλες, διάσημες και όσες ξεκινούν τώρα – ποτέ, μα ποτέ, δεν υπονόησαν κάποια απρέπεια εκ μέρους μου».
Στην ίδια συνέντευξη δε, υπογράμμισε ότι για το θέμα των αποκαλύψεων με τη σεξουαλική παρενόχληση: «όλοι ζητούν Δικαιοσύνη γι’ αυτούς τους τύπους που έκαναν όλα αυτά τα τρομερά πράγματα. Κι αυτό είναι πραγματικά καλό».

Αλέξης Μαντάς


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background