What/if, Dead to me: Τσεκ ιν στις νέες σειρές vol.I

Written by on June 3, 2019

Και να δύο σειρές που τα τραγούδια που αγγίζουν τις σκηνές τους, δεν κλέβουν (στο σύνολο) την παράσταση. Συμβαίνουν κι αυτά.

What/if (Netflix)

Νεαρό ζευγάρι δέχεται την οικονομική πρόταση μιας δισεκατομμυριούχου :(«θα σώσω την εταιρία σας που θέλει να σώσει τον κόσμο αν Αυτός μου χαρίσει ένα βράδυ»), με αποτέλεσμα μια θέση στην κόλαση ή έστω στην φετινή τηλεοπτική ιστορία.

Τι γίνεται εδώ: Εδώ γίνεται του “Revenge” το κάγκελο. Θυμάσαι το comeback της Madeleine Stowe; Εγώ πάλι ναι, και μάλιστα πολύ καλά. Ε τώρα, σκέψου κάτι ανάλογο που γράφει το όνομα της Renee Zellweger. Που βγάζει πόδι, νέα μούρη και στρίψιμο άνω χείλους, με κάθε ευκαιρία. Στηρίζω. Είναι η χρονιά της και πρέπει να επιστρέψει με κάθε κόστος. Και επιστρέφει. Στον παγκόσμιο κινηματογράφο κάνει την Judy Garland, εδώ πάλι την… Joan Collins. Είναι η πολύ κακιά, έχει περάσει πολλά πονεμένα και κάπως θέλει να κάνει τον κόσμο να πληρώσει. Αλλιώς κακιά έτσι στα κουτουρού δεν γίνεσαι. Και αυτό το κατανοώ.
Μου θυμίζει κάτι; Θα σου έλεγα την ταινία του 1993 «Indecent Proposal»(«Ανήθικη Πρόταση») με τη Demi Moore και τον Robert Redford αλλά θα στον πουν και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, εδώ, σε μια epic σκηνή αυτοτρολαρίσματος, οπότε ποιο το νόημα;
Υπάρχει κάτι για να πω «κόλλησα»: Κοίτα να δεις, το στόρι χάνει από παντού, για αυτό και θες να το αγκαλιάσεις και να του πεις για πάντα μαζί, δεν θα σε εγκαταλείψω ποτέ, ρίξε μου όσα κλισέ μπορείς. Και ρίχνει. Τόσα που δεν θα πιστεύεις (γι αυτό και θα αγαπάς), έχει όλες τις σεναριακές ανορθοδοξίες που αλλού δεν θα συγχωρούσες και εδώ καταπίνεις αμάσητες. Γιατί; Γιατί αυτό αγάπη είναι τηλεόραση και αν δεν καταλαβαίνεις κάτσε να δεις Ρετιρέ που και πάλι σε κατανοώ, παρέα μας είσαι.
Θα την ακούσω: Εδώ υπάρχει στυλ και άποψη και ερωτισμός στον τόνο και πάθος στην νότα και όλα αυτά που καθιστούν ένα σάουντρακ μια χαρά, αν δεν το ακούς ξέχωρα από την εικόνα. Ξεχωρίζω το Dreaming από τους Adam & The Amethysts και το Rival από τη Ruelle που παίζει δυνατά στο τρέιλερ κι ας το έχω ματαδεί (και ματακούσει) κάπου στο “Pretty little liars” αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Θα αντέξω; Μια χαρά, ειδικά όταν θα καταλάβεις ότι το Sense8 είναι ένα πφ μπροστά του,  ειδικά αυτό του, το κομμάτι, που έχει να κάνει pagansex και ότι αυτό συνεπάγεται.
Να πω οκ; Να πεις και να πατήσεις play. Γιατί η ένοχη απόλαυση είναι σαν τους δράκους που κρύβουμε στην ντουλάπα. Τους αγαπάμε περισσότερο όταν επιτέλους ανοίγουμε την πόρτα της.

Dead to me(Netflix)

Κορίτσι συναντά κορίτσι σε ομαδική συνεδρία απώλειας, γίνονται φίλες, αγαπιούνται, αλληλοϋποστηρίζονται, ως τη στιγμή έστω που η πραγματικότητα δείχνει το αληθινό της πρόσωπο και ρίχνει τις μάσκες της, διαλύοντας τες.

Τι γίνεται εδώ: Εδώ γίνεται της πίκρας και της χαράς το άγιο ανακάτεμα. Η Cristina Applegate συναντά την Linda Cardellini σε ένα ερμηνευτικό μπράντ ε φερ άξιο υποψηφιοτήτων για ΕΜΜΥ και η Liz Feldman του “2 Βroke Girls” (whaaaaat?) ξεδιπλώνει το ταλέντο της στο πέρα δώθε, ανάμεσα στη λύπη και το γέλιο ανά δέκα τηλεοπτικά δεύτερα, με ένα σενάριο σκέτη πισωβελονιά.
Μου θυμίζει κάτι: Θεωρητικά όλες αυτές τι ταινίες που βουτούν στην γυναικεία φιλία σαν σφουγγάρι. Και άλλες τόσες που προσπαθούν να την διακωμωδήσουν. Μόνο που εδώ και τα μεν και τα δε γίνονται στον αυτόματο. Με μια ευκολία σκανδαλώδη.
Υπάρχει κάτι για να πω «κόλλησα»: Πάνω κάτω παίρνεις χαμπάρι τι συμβαίνει σχετικά νωρίς. Ε, μετά θα σου είναι αδύνατο να σταματήσεις μέχρι η αλήθεια δείξει τα δοντάκια της. Και ακουμπήσει στα σωστά λαιμουδάκια (α ναι ξέχασα να πω, θριλλερίζει ευλογημένα).
Θα την ακούσω: Όχι με αυτά που φαντάζεσαι, καθότι τα «τραγούδια που συνοδεύουν τις κατάλληλες στιγμές» δεν είναι το πλέον δυνατό του σημείο- αν και με μεγάλη χαρά είδαμε το feeling good των Sofi Tukker να προσγειώνεται στον πιλότο αλλά και το υπέροχα ρόκι καμπ “Rocksteady” των Wild Belle στο επεισόδιο νούμερο 4.

Θα αντέξω: Σύμφωνα με αρκετούς αργεί να απογειωθεί, σύμφωνα με μένα όχι. Ο βηματισμός της «επαναφοράς» μετά από μια απώλεια έχει συγκεκριμένους ρυθμούς και το συγκεκριμένο δείχνει να τους αντιλαμβάνεται.
Να πω οκ: Και δεν λες. Αν έρχεσαι πάντως από after life πάρε το χρόνο σου και έλα αργότερα, η παρόμοια θεματολογία δεν θα είναι υπέρ σου (και υπέρ του dead…).
…to be continued.
[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background