War of Words: Vinyl Suicide

Written by on February 5, 2016

Είναι από τις ελληνικές μπάντες που ξεχωρίζουν. Toυς γνωρίσαμε το 2013 με το τραγούδι “6:40 A.M. (On Lykabettus)” ενώ τον περασμένο Οκτώβριο  κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Homeward Bound” στη Sound of Everything. Οι Vinyl Suicide  παίζουν με τις λέξεις και μάς εξηγούν τι σημαίνει suicide pop. 

Suicide pop
Εμείς. Η suicide pop είναι περισσότερο ένα ευφυολόγημα, παρά μια περιγραφή του μουσικού είδους που παίζουμε. Μια αυτοσαρκαστική περιγραφή της διαδικασίας του μουσικού αυτοπροσδιορισμού μας. Είναι, ουσιαστικά, το κίνητρό μας για τη μουσική και η ανάγκη μας για αυθεντικότητα.

Βινύλιο
Κάτι περισσότερο και σημαντικότερο από την ίδια τη μουσική. Το βινύλιο είναι η τελετουργία γύρω, πριν και μετά την ακρόαση της μουσικής. Προϋποθέτει τη συμμετοχή περισσότερων του ενός και εξαντλητική,δηλαδή μέχρι τελικής πτώσης, ανάλυση των στοιχείων της μουσικής και στιχουργικής σύνθεσης και- εννοείται!-της ηχογράφησης.

Έμπνευση
Νιώθουμε ανασφάλεια όταν περνάμε περιόδους χωρίς ιδιαίτερη έμπνευση (για προφανείς λόγους) και επίσης ανασφάλεια στις περιόδους που έχουμε έμπνευση και δεν προλαβαίνουμε να την καταγράψουμε. Ένας ήχος ή μια φράση είναι αρκετά για να γεννηθεί μια ιδέα, η οποία τη στιγμή των πρώτων jam μοιάζει με masterpiece [sic]! Πολύ σπάνια είναι, αλλά αυτές οι πρώτες στιγμές είναι δυνατές και ανεκτίμητες.

Φιλία
Αν και συχνά μέσα στη μπάντα ο ένας θέλει να αρχίσει να εκτοξεύει ενισχυτές και μόνιτορ στον άλλο, αυτές οι στιγμές (όταν δεν οδηγούν σε ατύχημα!) είναι μερικά από τα δομικά υλικά της φιλίας μεταξύ μας. Η φιλία δεν είναι τυπικά απαραίτητο συστατικό ενός συγκροτήματος, αλλά όταν υπάρχει προσφέρει συνεκτικά στοιχεία που ενισχύουν σημαντικά τη live δυναμική και απόδοση του συγκροτήματος. Η ταυτότητα των Vinyl έχει χτιστεί μέσα από live και στηρίζεται σε αυτά.   

Homeward Bound
Το ντεμπούτο μας άλμπουμ και επίσης κομμάτι των Simon & Garfunkel. Πρόκειται για μια ενδοσκοπική επιστροφή και καταγραφή των εμπειριών και συναισθημάτων που αποτέλεσαν την έμπνευση των κομματιών του δίσκου μας. Όπως έχει ειπωθεί ξανά, δεν επιστρέφουμε στους ανθρώπους και στα μέρη του παρελθόντος με νοσταλγική διάθεση ή για ασφάλεια, αλλά με σκοπό το ξεκαθάρισμα και την εξομολογητική αποδέσμευση από αυτά. Είναι ένας δίσκος με προσωπικές μας, βιωματικές αναφορές, οι οποίες δίνουν παράλληλα μια αίσθηση της πραγματικότητας που δημιουργήθηκε και ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Live
Αυτοσκοπός. Στα live επικοινωνούμε τη μουσική μας στο κοινό. Επίσης, ενστικτωδώς εκτονώνουμε συσσωρευμένη πίεση της καθημερινότητάς μας. Περισσότερο όμως για εμάς τα live είναι ο χρόνος που δίνουμε πνοή και ζούμε τα μουσικά μας alter ego. Τον καθοριστικότερο ρόλο παίζει το κοινό που μας ακούει και μας βλέπει, το οποίο ασυνείδητα, με την παρουσία και τα vibes του, δημιουργεί τις συνθήκες και τις ισορροπίες μέσα στις οποίες εκφραζόμαστε. Όσο νιώθουμε ότι ο κόσμος συντηρεί αυτό το εικονικό σύμπαν γύρω μας, τόσο πιο αβίαστα εκδηλώνουμε την ένταση μας. Υπάρχουν όμως και στιγμές που νιώθεις στο κενό.

Ραδιόφωνο
Για κάποιο ματαιόδοξο λόγο, το airplay των κομματιών μας συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργική μας αυτοπεποίθηση.Πέρα από αυτό, οι ραδιοφωνικές μουσικές έχουν σταθερή παρουσία στη καθημερινότητά μας, είτε στο επίκεντρο της είτε απλά στο background των πρωινών δουλειών μας και των μετακινήσεών μας. Υπάρχουν ακόμα ραδιοφωνικοί παραγωγοί, on-air και on-line, οι οποίοι εξακολουθούν με πάθος να ψάχνουν και να προτείνουν νέες, ενδιαφέρουσες μουσικές. Αυτούς ακολουθούμε.     

Επιρροές
Ευτυχώς (και λιγότερο συχνά, δυστυχώς) οι διαφορετικές μουσικές επιρροές του κάθε μέλους των Vinyl, επιβάλλονται εμμονικά στις μουσικές που συνθέτουμε κατά καιρούς. Είμαστε γενικά επιρρεπείς στις mainstream μουσικές τάσεις αλλά και πιστοί στα πιο νεανικά μας ακούσματα. Ιδίως σήμερα που το old school έχει γίνει mainstream. 

Μέλλον
Παρότι αβέβαιο, έχουμε ήδη αρχίσει να το διαμορφώνουμε. Παράλληλα με τα live προώθησης του «Homeward Bound», επεξεργαζόμαστε στο studio νέες ιδέες, μερικές από τις οποίες έχουν ήδη πάρει τη μορφή νέων κομματιών. Η σύγχρονη Ελληνική αγγλόφωνη σκηνή παρουσιάζει, ιδίως τα τελευταία χρόνια, ωραίες μουσικές και ενδιαφέρουσες παραγωγές. Θέλουμε να παραμείνουμε ενεργό μέρος αυτής της σκηνής και να συμβάλουμε στην διάδοση του ήχου της.

Vinyl Suicide’s Hoods

***Οι Vinyl Suicide εμφανίζονται live ανήμερα Αγ. Βαλεντίνου (14/2) στο Death Disco.
 

 

 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background