War of Words: Ο Ηλίας Αναστασιάδης πιστεύει πως η επιμονή είναι το μυστικό πίσω από κάθε καθαρή και αισιόδοξη μέρα

Written by on December 19, 2016

Ο Ηλίας Αναστασιάδης  στα τριαντατρία του χρόνια έχει καταφέρει να ασχοληθεί με όσα αγαπά, το γράψιμο και τη μουσική.  Είναι δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης του Oneman κι έχει παίξει πολλές ώρες μουσικής στα φανταστικά πάρτυ των The Last Page.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο “Δευτέρα” (εκδόσεις Key Books).  Πρόκειται για μια αυτοβιογραφική ιστορία σχετικά με το πως κατάφερε να απεξαρτηθεί από τον τζόγο, μετά από 14 χρόνια πονταρίσματος.
Με άμεση γραφή και πάθος, μιλάει ανοιχτά, χωρίς κανένα φόβο, για τις δικές του Δευτέρες  και καταφέρνει να εμπνεύσει τον αναγνώστη να ξεπεράσει τα όποια εμπόδια -όσο άγρια κι αν φαντάζουν-και να κοιτάξει μπροστά. Γιατί όλοι έχουμε τις Δευτέρες μας. Σωστά; 

 
Φίλος
Αυτός που ξέρεις ότι δεν έρχεται σε δόσεις μεγαλύτερες των δύο ή τριών σε όλη σου τη ζωή. Για εγωκεντρικούς και αυτοκαταστροφικούς (στα φόρτε μου) τύπους σαν κι εμένα, οι φίλοι μου που είναι εκεί και με ανέχονται, με διορθώνουν και με υπολογίζουν είναι η μεγαλύτερη, καθημερινή και αθόρυβη ευλογία. 
 
Ντροπή
Αυτό που νιώθεις όταν γίνεται για πρώτη φορά αντιληπτό από κάποιον ότι έχεις ξανακυλήσει στα σκατά, λίγο καιρό αφού τελείωσες ένα πρόγραμμα απεξάρτησης. 
 
Ρίτα
Η μητέρα μου. Ο καλύτερος άνθρωπος που γνώρισα ποτέ και χωρίς καμία αμφιβολία, ο άνθρωπος που με αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε. 
 
Εθισμός
Η επιμονή με την οποία επιστρέφεις και επιστρέφεις και επιστρέφεις σε μια κατάσταση που γνωρίζεις πολύ καλά ότι σε βλάπτει σχεδόν ανεπανόρθωτα. Ένα ύπουλο τέρας που έχει χίλιους τρόπους να σε καλοπιάσει. 
 
Ευχαριστώ
Που υπήρξαν οι National τα χρόνια της απεξάρτησης.

Κύκλος 
To καλύτερο μέρος για να ‘ξεβρακωθείς’ με την ασφάλεια ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα σε ακούσουν και θα σε καταλάβουν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μου φορά σε κύκλο. Οι άνθρωποι έλεγαν συντονισμένα “Ευχαριστώ” και πραγματικά ήθελε ν΄ανοίξει η γη να με καταπιεί. Την ημέρα της αποφοίτησής μου, ο κύκλος της ομάδας ήταν πραγματικά το σπίτι μου και αυτό δεν θα το ξεχάσω ποτέ. 
 
Έμπνευση
Δεν υπάρχει έμπνευση. Μόνο ωραίες ιδέες και μετά δουλειά για να τις κάνεις πράξη.
 
Νεύρα
Ο δεύτερος εαυτός μου, ο πιο σκοτεινός. Προσπαθώ να τον κρατάω κλειδωμένο στο ντουλάπι όσες περισσότερες μέρες του χρόνου γίνεται. Μακάρι μια μέρα να μην ξαναβγεί ποτέ.
 
Ύπνος
Το πιο σημαντικό αγαθό όταν είσαι σε κατάθλιψη. Το μοναδικό πράγμα που σου φαίνεται ελκυστικό όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Η στιγμή που θα ξανακοιμηθείς. Ευτυχώς, ακόμα και οι καταθλίψεις είναι παροδικές. Τα πάντα είναι παροδικά.
 
Μουσική
Η μουσική είναι όλα αυτά που θέλουμε να πούμε σε αυτούς που αγαπάμε, αλλά με καλύτερα λόγια απ’ όσο θα μπορούσαμε να βρούμε ποτέ εμείς.
 
Επιμονή
Το μυστικό πίσω από κάθε καλή, καθαρή και αισιόδοξη μέρα. Κανένα καλό δεν έρχεται χωρίς επιμονή.
 
14991390_10211494979236999_1755010204747850352_o
*Η “Δευτέρα” είναι ένα βιβλίο που δεν σε αφήνει να το αφήσεις και σε γεμίζει δύναμη σελίδα τη σελίδα.
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση  στο Ρομάντσο(Αναξαγόρα 3-5). Μαζί με τον συγγραφέα Ηλία Αναστασιάδη θα συζητήσουν οι Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καίσαρης και ο Χρήστος Χατζηϊωάννου.
Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από την Key Books.
 
Φωτογραφία του Ηλία: Francesca Giaitzoglou Watkinson

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background