Το νέο άλμπουμ του Vince Staples κλείνει το μάτι στην Amy Winehouse και αποδεικνύει πως κάποιες φορές ό,τι λάμπει είναι χρυσός!

Written by on July 29, 2017

Big Fish Theory από Vince Staples
Είδος:
Γυαλιστερό rave rap

Το Big Fish Theory αποτελεί το δεύτερο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Vince Staples που κυκλοφόρησε στις 23 Ιουνίου από την Def Jam. Μπορεί ο Staples να προέρχεται από τη Δυτική Ακτή δεν ακολουθεί όμως σε κανένα σημείο τη gangsta και συνήθως glamorous αισθητική που λατρεύουν οι συντοπίτες του. Αντιθέτως μας σερβίρει 12 τρίλεπτα σφηνάκια επιθετικού ηλεκτρονικού rap με παχιά beat, παραμορφωμένα synth και hi hat που τρέχουν ασταμάτητα. Σφηνάκια γεμάτα με Chicago house, slow motion Techno, Uk Garage, αρκετή Trap αλλά και μία πρέζα από Death Grips για φινίρισμα. Στο σέρβις βοηθά και το παρεάκι του. Flume, Sophie, Damon Albarn, Asap Rocky, GTA και Kendrick Lamar βάζουν το κομματάκι τους στο ηλεκτρονικό μωσαϊκό του Big Fish Theory χωρίς να επισκιάζουν σε κανένα σημείο το γυαλιστερό rave-rap του Staples.
Όσο για τον τίτλο του άλμπουμ; Μόνο τυχαίος δεν είναι. Μπορεί το hip-hop να διανύει ξεκάθαρα την καλύτερη του περίοδο παρόλα αυτά ο Vince Staples θεωρεί πως πρόκειται απλά για ένα μεγάλο ψάρι εγκλωβισμένο στη μικρή γυάλα της mainstream pop κουλτούρας. Και η αλήθεια είναι πως ο ίδιος και το παρεάκι του βάλανε τα δυνατά τους για να δημιουργήσουν μια μικρή ρωγμή σε αυτή. Ο Staples δήλωνε λίγο πριν την κυκλοφορία του Big Fish Theory πως ‘δημιουργούμε την μουσική του μέλλοντος’. Αλαζονικό; Μπορεί…Τουλάχιστον ας δεχτούμε πως το δεύτερο άλμπουμ του Vince Staples είναι ένα πολύ καλό δείγμα για το πως πρέπει να ακούγεται ένα hip-hop άλμπουμ το 2017.

Extraδάκι: Το τρίτο κομμάτι του δίσκου ‘Alyssa Interlude’ ξεκινά με ένα απόσπασμα από μια συνέντευξη της Amy Winehouse από το 2006. Σύμφωνα με τον Vince Staples η Amy Winehouse αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ένας καλλιτέχνης μπορεί να αντιμετωπιστεί ως προϊόν από τη μουσική βιομηχανία.

Ξεχωρίζουν: Party People / Bag Bak

Που θα βρεις τον Vince Staples:
WebSite
Fb Page
SoundCloud
Instagram

Δημήτρης Μητρόπουλος


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background