9 παραγωγοί του JOIN θυμούνται κάτι από U2

Written by on 26 Οκτωβρίου, 2016

Με αφορμή το νέο άλμπουμ των U2 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2017, οι παραγωγοί του Joinradio  διαλέγουν εκείνο το τραγούδι που κάποια στιγμή, κάποτε, έγινε απολύτως δικό τους.

Cocteau KidBad Live Aid 1985

1985
Πιτσιρικάς καλοκαίρι στο χωριό. Υποβρύχιο κλεμμένο κρυφά απ’ τη γιαγιά. Με ένα playmobil στο χέρι.Ασπρόμαυρη τηλεόραση. Η ΕΡΤ όλη μέρα δείχνει μια συναυλία απο’ το Λονδίνο. Η αδερφή μου χορεύει πάνω στο κρεβάτι. Δεν έχω ξαναδεί τόσο κόσμο μαζεμένο. Ποιοί είναι αυτοί; Μυρίζει πλατάνι.

2011
Δουβλίνο. Κάνε μια στάση εδω…Το σπίτι του Oscar Wilde. Ξημερώματα. Ο Γιάννης γελάει δυνατά. Μεθυσμένοι. Παντού…Το Bad των U2 μέσα στο κεφάλι μου δυνατά. Μόλις ξανάβρεξε. Μυρίζει πλατάνι.

Δημήτρης Πάντσος -Unforgettable Fire
Stay this time, stay tonight in a lie/ ever after is a long time/ 1984/ ότι ριζώνει στην εφηβεία ριζώνει αποτρόπαια για πάντα/ ποτέ μου δεν συμπάθησα τους μεγαλομανείς / ούτε τα μεγάλα στάδια / ούτε τις bigger than life my ass προσωπικότητες / ούτε τις μεγαλοπρεπείς clean cut παραγωγές/ stay this time, stay tonight in a lie/ θα μπορούσε εδώ να είναι το please / το numb / ή το one/ αλλά δεν είναι / στα κλισέ μπαλαντοειδή τους αναπάντεχα μια άλφα επαφή υπήρξε/ walk on by, walk on through / so sad to besiege your love oh hang on/ θες τα νιάτα / θες το string arrangement του τζαζίστα Noel Kelehan / θες ότι κάθε νότα σπαράζει μέσα μου με οπερετική πόζα /θες η indie-ακόμη- διάθεση /  θες πως these city lights, they shine as silver and gold/ θες ότι θες/ αυτό είναι/ άλλο δεν είναι.

 

Κωνσταντίνος Καλφακάκος -Staring At the Sun
Αυτό το συγκρότημα δεν άρεσε σε κανένα μεγαλύτερο μου στην οικογένεια. Τώρα που είμαι ενήλικας, ούτε και σ’ εμένα. Τους ανακάλυψα στην ηλικία των 13, μια και τότε κυκλοφόρησαν το δίσκο, POP, το οποίο είναι όσο λιγότερο U2 είναι εφικτό. Από αυτό μου άρεσε και εξακολουθεί να μου αρέσει το μοναδικό τραγούδι τους που μπορώ να υποφέρω, το Staring AtThe Sun.

https://www.youtube.com/watch?v=2U3rY3fZ5vU

 
 
Little D- Magnificent
Αγαπημένο όχι για τους στίχους ή τη μουσική του αλλά γιατί στο μυαλό μου έχει συνδυαστεί με την πρώτη τους εμφάνιση στην Αθήνα, τον Σεπτέμβρη του 2010 στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 80.000 κόσμο.Μοναδική εμπειρία.

 

Μιρέλλα Κάππα -New Year’s Day
Kομμάτι View-Master με θέα τις Πρωτοχρονιές που πέρασαν και την πιτσιρικότερη εκδοχή του εαυτού μας.
Θαμπή μελωδία στο πιάνο, υπόγεια μελαγχολία, Bono με ξανθοπανκ κόμη… NIATA. Κάθε χρόνο. Για πάντα.

 

Δημήτρης Κυριακόπουλος- Party girl
Γιατί είναι ένας καλά κρυμμένος θησαυρός. Ίσως να το έχω και σε κασέτα.
Μπόνους το Lemon, γιατί υπάρχει περήφανα στη δισκοθήκη μου το Colored Vinyl, Promo 10″ Remixes όπως και το 12”  Yellow που ειναι το μόνο που έχει τη10 λεπτη έκδοση του remix του David Morales. To remix όμως του  Paul Oakenfold ήταν είναι και θα είναι ο χυμός όλου του λεμονιού.Salome (zooromancer remix). Ένα από τα καλύτερα remix που έγιναν ποτέ στους u2.

 

Κατερίνα Ανταλουδάκη -Numb
Kαι γενικά όλο το Zooropa. Μου θυμίζει καλοκαίρι του ’94 ,  που το άκουγα συνέχεια με μια παρέα που με έμαθε πολλά για τη μουσική.

 
 
Βασίλης Χαρμάνης -Even Better Than the Real Thing (Perfecto Remix) 
Φοιτητική ζωη και μαγικές βραδιές.

 
 
Δημήτρης Παγάνης -Sund
ay Bloody Sunday
Επανάσταση, σόλο κιθάρες, αγανάκτηση, λύπη, ελπίδα.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background