Η U.S. Girls στο "In a Poem Unlimited" μιλάει για όσα συμβαίνουν γύρω της και την εξαγριώνουν

Written by on 30 Μαρτίου, 2018

Είδος:   Sophisticated Pop

Χρόνια στο κουρμπέτι της δισκογραφίας ως U.S Girls. Εγκατέλειψε τις  Η.Π.Α για το Τορόντο όπου ζούσε το φλερτ της και πρόσφατα κυκλοφόρησε στην 4AD τον έκτο και πιο ολοκληρωμένο δίσκο της σε συνεργασία με τους The Cosmic Range, την πολυμελή funk / jazz μπάντα του συζύγου της πλέον Maximilian Turnbull.
Το In a Poem Unlimited είναι στην πραγματικότητα ένα ποπ κολάζ μέσα στο οποίο η Meghan Remy έκρυψε επιμελώς τους κοινωνικούς προβληματισμούς της. Στη διάρκεια του άλμπουμ η U.S Girls κάνει γρήγορα περάσματα από την disco των ΑΒΒΑ και των Blondie, το glam rock του Bowie, την electronica των Primal Scream και την mainstream pop των προηγούμενων δεκαετιών. Με την ίδια ακριβώς ευκολία που αλλάζει και πρόσωπα. Υποδυόμενη ανάλογα με την περίσταση τη Debbie Harry και τη Madonna, την Kylie και στα πιο νευριασμένα της την PJ Harvey μας μιλάει για όσα συμβαίνουν γύρω της και την εξαγριώνουν.

Μέσα από τους γυναικείους χαρακτήρες  που πρωταγωνιστούν στα κομμάτια του δίσκου, μας παρουσιάζει το κατηγορητήριο της για την εξωτερική πολιτική των Η.Π.Α, τις φυλετικές ανισότητες αλλά και το πρόσφατο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον Harvey Weinstein. Όπως δήλωσε εξάλλου και η ίδια ‘αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις φόρμες της ποπ μουσικής ώστε να μπορέσω να κρύψω καλύτερα την απόγνωση μου για όσα εκτυλίσσονται γύρω μου.’ Το αποτέλεσμα φυσικά δεν θα ήταν το ίδιο αν η Meghan Remy δεν είχε μαζί της και την παρέα του συζύγου… Οι Cosmic Range φρόντισαν να γεμίσουν το In a Poem Unlimited με κρουστά και χάλκινα που κλαψουρίζουν, με surf μουτζούρες αλλά και funk τζαμαρίσματα. Κάνοντας τον ήχο της U.S Girls πιο συμπαγή. Το In a Poem Unlimited είναι μάλλον από τους καλύτερους δίσκους που μας έχει δώσει το 2018 μέχρι στιγμής. Και η καλύτερη φυσικά απόδειξη για το ότι η pop όταν θέλει μπορεί να είναι σκεπτόμενη και αιχμηρή….

Extraδακι: Καθώς θα ακούς το In a Poem Unlimited δώσε λίγη βάση και στους στίχους της Meghan Remy. Το μενού περιλαμβάνει από οργισμένα ερωτικά γράμματα προς τον Barack Obama μέχρι ιστορίες για το πως ο Άγιος Πέτρος ‘εκμεταλλεύεται’ κοριτσάκια για να τους επιτρέψει την είσοδο στον παράδεισο…..

Ξεχωρίζουν: Pearly Gates / Rosebud / Rage of Plastics

Που θα βρεις την U.S Girls:
yousgirls.blogspot.gr
facebook.com/yousgirls
instagram.com/usgirls.and.remy


Δημήτρης Μητρόπουλος

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background