Τζένη Καρέζη στα θερινά σινεμά; Μια “χαμένη” της ταινία είναι η αιτία!

Written by on September 10, 2020

Τζένη Καρέζη: «Μια σφαίρα στην καρδιά» («Une Balle au Coeur») του Zαν-Ντανιέλ Πολέ. Η μοναδική διεθνής ταινία της, αποκαταστάθηκε και μας καλεί για μια ωραία βόλτα.

Μη νομίζεις πως αυτό το ελαφρύ φιλμ νουάρ του 1965 έχει μαζέψει και τα δεκαπέντε αστέρια του κόσμου. Οι κριτικοί στέκονται μάλλον φειδωλοί μπροστά σε αυτό το χαμένο «αριστούργημα». Με το ζόρι δύο, δυόμισι.
Δεν μας νοιάζει όμως. Έχουμε δει θερινό σινεμαδάκι και του ενός και έχουμε περάσει μια χαρά.

Η ιδέα της υπέροχης μελαχρινής να μιλά γαλλικά μοιάζει ιδιαιτέρως ελκυστική (εξάλλου πάντα ήμουν με αυτή, στη γνωστή μάχη της με τη ξανθιά). Ειδικά τώρα που η δροσιά κατεβαίνει στα θερινά, αποφασισμένη να παρασύρει τα γιασεμί και τα νυχτολούλουδα, σε βραδινό πανηγύρι.

Το φιλμ ήταν κάτι σαν ξεχασμένος “θησαυρός” σε βαθύ ντουλάπι. Όλοι γνώριζαν την ύπαρξη του, λίγοι το είχαν δει. Όμως το 2018, η Γαλλική Ταινιοθήκη σήκωσε τα μανίκια και διέταξε αποκατάσταση, η οποία και έγινε με κάθε χαρά και κάθε τιμή!

Στοίχημα πως ό,τι τύπος και να είσαι, κάτι θα βρεις σε αυτό το φιλμ για να ακουμπήσεις.

Για την ιστορία

Νεαρός κύριος βλέπει κακό κύριο να βάζει χέρι στην πατρική του περιουσία και του ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Προσπαθεί να τον στείλει στον άλλο κόσμο, δεν τα καταφέρνει κι αποφασίζει να πάει αυτός σε άλλο κόσμο και πιο συγκεκριμένα στην Ελλάδα (Τρούμπα). Δεν πάει όμως μόνος αφού τον ακολουθεί η μισή Ιταλική μαφία. Κάπου μετά θα ερωτευτεί μία Γαλλίδα και μία Ελληνίδα, η εποχή όμως δεν σηκώνει διγαμία οπότε κι αυτός διαλέγει τη μία.

Στην ταινία, εκτός από τη Τζένη Καρέζη (δίπλα στους Σάμ Φρέι και Φρανσουάζ Αρντί) συμμετέχουν οι Σπύρος Φωκάς, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας και Γιώργος Μαρίνος.

Η μουσική είναι του Μίκη Θεοδωράκη.

*Μπορείς να δεις την ταινία σε αυτά τα θερινά σινεμά και μην ξεχάσεις τη μάσκα σου*


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background