Στα Τρίκαλα βρήκαν τρόπο για να μην παρκάρει κανείς σε θέση ΑμέΑ

Written by on May 28, 2021

Στο σημερινό tgif πάμε εκδρομή στα high tech Τρίκαλα. Όπως ξέρεις κι εσύ, αρκετοί εκεί έξω, παρκάρουν σε θέσεις ΑμέΑ χωρίς να τους νοιάζει καμία σχετική ένδειξη.

Μπορεί για πολλούς από εμάς κάποια πράγματα να είναι αυτονόητα αλλά για πολλούς ανθρώπους που κυκλοφορούν δίπλα μας καθημερινά, δεν συμβαίνει το ίδιο. Χρειάζεται συνεχώς να βάζουν υπότιτλους σε οτιδήποτε διεκδικούν και να κάνουν αγώνες μετ’ εμποδίων μέσα στις πόλεις χωρίς κανένα έπαθλο. Ευτυχώς όμως, αποκτούν συνεχώς συμμάχους που τους κάνουν τη ζωή πολύ πιο εύκολη .

Αμέα

Πρόσφατα, οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης μάζεψαν 150.000 καπάκια νερού για να αποκτήσουν ένα αναπηρικό αμαξίδιο και το δώρισαν στο Γηροκομείο Κοζάνης. Τώρα, ο δήμος Τρικκαίων που πάντα κάνει κάτι πρωτότυπο, επέστρεψε με μία ωραία πρωτοβουλία για να βοηθήσει τους οδηγούς με κινητικά προβλήματα ώστε να μη ζητούν συνεχώς τα αυτονόητα.

Έφτιαξε ένα έξυπνο σύστημα, το οποίο λειτουργεί με την Κάρτα Ασύρματης Ταυτοποίησης Θέσης Στάθμευσης ΑμέΑ και αισθητήρες στις θέσεις στάθμευσης. Μόλις παρκάρει κάποιο όχημα, ενημερώνεται κατευθείαν η βάση δεδομένων του Δήμου κι αν ανήκει σε ΑμέΑ, η ειδοποίηση έχει πράσινο χρώμα. Σε περίπτωση που είναι άλλο αυτοκίνητο χωρίς τη συγκεκριμένη κάρτα, έχει μπλε και καταγράφεται αυτόματα η παράβαση. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να αποκτήσει τη συγκεκριμένη -κάρτα-πομπό από εδώ με τα στοιχεία του και τον ενημερώνουν δωρεάν για την ημερομηνία παραλαβής του.
Και τα καλά νέα, δεν τελειώνουν εδώ. Εκτός από αυτό, έχει δημιουργηθεί από την ίδια ομάδα, μία πλατφόρμα με έναν ψηφιακός χάρτη. Εκεί, εμφανίζονται ποιες θέσεις πάρκινγκ είναι ελεύθερες και ποιες διαδρομές είναι καλύτερες για να ακολουθήσει κάποιος ώστε να μην ταλαιπωρείται. Προσεχώς, θα ανέβει και στο application του Δήμου για να έχουν ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων.

Forza Trikala.

Tagged as

Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background