Το ντεμπούτο των Bicep είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές των τελευταίων χρόνων στη dance σκηνή

Written by on February 7, 2018

Είδος:  Rave ποτ πουρί

Ξεκίνησαν ως dj ντουέτο, συνέχισαν ως bloggers και ιδιοκτήτες του δικού τους music label και στα τέλη του 2017 οι Ιρλανδοί Andy Ferguson και Matt McBriar aka Bicep αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν στη Ninja Tunes το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους. Έχοντας τεράστια αδυναμία στη βρετανική rave σκηνή των 90’s οι Bicep αποφάσισαν να χωρέσουν μέσα σε περίπου 60 λεπτά, ψαχουλεύοντας βαθιά στη συλλογική μνήμη της dance κουλτούρας ,όλα τα μουσικά ρεύματα τα οποία τους μύησαν στον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής. Progressive, Uk Garage, 808 Electronica, Jungle, Balearic House, Detroit Techno…… όλα είναι εδώ ….φιλτραρισμένα μέσα από την σύγχρονη αισθητική των Bicep και ευτυχώς χωρίς τις συναισθηματικές υπερβολές εκείνης της περιόδου.  Κάτι σαν τυχαία συνάντηση των Orbital και του Moby  με τον Four Tet και τους Disclosure σε rave party. 25 χρόνια πριν.

Παρόλα αυτά το ντεμπούτο των Bicep δεν είναι απλά μια ρετρό συλλογή από διαφορετικά μουσικά είδη που τοποθετήθηκαν τυχαία το ένα μετά το άλλο. Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αναλογικό εξοπλισμό το ντουέτο από την Ιρλανδία κατάφερε να δημιουργήσει έναν συμπαγή και εντελώς σύγχρονο δίσκο έχοντας ως βασικά υλικά όλα τα ντεμοντέ στοιχεία του rave: Παχιές μπότες, μουντές μελωδίες, διάσπαρτα breakbeats σε slow motion,  αστραφτερά synth και μελαγχολικά φωνητικά. Το ντεμπούτο των Bicep είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές των τελευταίων χρόνων στον χώρο της dance σκηνής. Και το καλύτερο; Μπορεί να κάνει τη δουλειά του εξίσου καλά τόσο στο dancefloor όσο και στον καναπέ σου.

Extraδακι:  Το Νοέμβριο του 2008 οι Bicep δημιούργησαν το blog Feel My Bicep με σκοπό να ανεβάζουν ξεχασμένα Italo Disco, Techno και House κομμάτια. Το Feel My Bicep το οποίο εξελίχθηκε το 2012 σε μουσικό label δημιουργήθηκε απλά για να διατηρήσουν οι Bicep την επαφή τους όταν ο McBriar αναγκάστηκε να μετακομίσει στο Dubai για επαγγελματικούς λόγους.  Το Feel My Bicep είναι ακόμα ενεργό και η αλήθεια είναι πως οι Bicep οφείλουν σε ένα μεγάλο ποσοστό την μέχρι τώρα πορεία τους σε αυτό.

Ξεχωρίζουν: Glue / Vale / Spring / Opal

 Που θα βρεις τους Bicep
feelmybicep.com
facebook.com/feelmybicep
instagram.com/feelmybicep
soundcloud.com/feelmybicep

Δημήτρης Μητρόπουλος


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background