Το If You Say the Word των Radiohead, έχει πλέον, επίσημο clip

Written by on September 23, 2021

Και ο σκηνοθέτης Kasper Häggström, ως καλεσμένος των Radiohead, είναι αυτός που έδωσε στο απόσπασμα από το Kid A Mnesia, τη νέα του πνοή.

Παίρνεις δύο iconic albums. Το Kid A και το Amnesiac. Βάζεις μαζί και κάτι b-sides. Προσθέτεις και μια τζούρα από ακυκλοφόρητα. Τα βάζεις σε ένα μπουκαλάκι. Για πανάκριβα αρώματα. Το κουνάς. Γερά. Ψεκάζεις. Το ονομάζεις Kid A Mnesia και το μοσχοπουλάς.

Η αγορά, με όσα έχουν κυκλοφορήσει και τα ακυκλοφόρητα εκείνης της περιόδου, θα ανοίξει σύντομα για τα ανυπόμονα φανς. Έως τότε, μπορείς να ρίξεις μια ματιά σε αυτό το κινηματογραφικό έπος. Που περιγράφει μια παράλληλη πραγματικότητα για το If You Say The Word, δια χειρός  Kasper Häggström.

Ενός τραγουδιού δηλαδή που γράφτηκε το 2001 από τους Radiohead και βρίσκει διέξοδο στο φως, μόλις, είκοσι χρονιά μετά (a.k.a ποτέ δεν είναι αργά). Και βρίσκει τη θέση του στη νέα αυτή εκδοχή-πολυάλμπουμ, που περιλαμβάνει εκτός από τα δύο φημισμένα albums, ακυκλοφόρητα εκείνης της περιόδου αλλά και b-sides που ξεκουράζονταν ανέμελα στα σινγκλάκια τους.

Αναλυτικά το Kid A Mnesia περιέχει τα άλμπουμ Kid A και Amnesiac, καθώς και έναν τρίτο δίσκο, το Kid Amnesiae, που περιλαμβάνει ακυκλοφόρητο υλικό από τις ηχογραφήσεις των Kid A και Amnesiac. Σου φτάνει; Όχι. Γι αυτό και θα έχει μια “κασέτα”, Kid Amnesiette, με όλα τα b sides (εκείνης της εποχής). Ολο αυτό τώρα, θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο, CD, κασέτα και ψηφιακές εκδόσεις.

Έχεις να μας πεις και καμιά άλλη ιστορία;

Έχω! Το Follow Me Around, ένα άλλο “άγνωστο” διαμαντάκι που θα βρείς εδώ, πρωτοεμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ του 1998, Meeting People Is Easy. Σύμφωνα με το Rolling Stone, είναι ένα από τα πιο σκοτεινά τραγούδια του τραγουδιστή Thom Yorke, με στίχους για “σκιώδεις φιγούρες που κρύβονται σε γωνίες”.  

*Το Kid A Mnesia θα κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου από την XL Recordings.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background