Το 1932 είναι μία καλή χρονιά για να διηγηθείς μία ιστορία του Perry Mason

Written by on September 2, 2020

Και το 2020, μια ακόμη καλύτερη για να δώσεις στη σειρά Perry Mason των 50’s, τη φρεσκάδα που χρειάζεται ώστε να τον κάνεις ένα σύγχρονο tv hero.

Πες μου μια ιστορία

Το Perry Mason επικεντρώνεται στην ιστορία ενός διάσημου δικηγόρου υπεράσπισης και είναι βασισμένο σε χαρακτήρες από τα μυθιστορήματα του Erle Stanley Gardner.

Στοιχειωμένος από την εμπειρία του στο πόλεμο στη Γαλλία και υποφέροντας από τις επιπτώσεις ενός διαλυμένου γάμου, ο Mason αλλάζει. Και μετατρέπεται από ιδιωτικό ερευνητή, σε ευυπόληπτο δικηγόρο.
Ο οποίος και προσπαθεί να «ερμηνεύσει» την απαγωγή και δολοφονία ενός βρέφους μέσα στην Μεγάλη Ύφεση. Και στον απόηχο της ανάδειξης της Sister Alice και της εκκλησίας της Radiant Assembly of God, σε υπέρτατη θρησκευτική δύναμη του LA!

Το Perry Mason είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις αν κοιμάσαι και ξυπνάς με τα άπαντα του James Ellroy κάτω από το μαξιλάρι σου. Μια σειρά οχτώ επεισοδίων που εμπνέεται από την ομώνυμη σειρά του ‘50.

Παρά το γεγονός πως ο creator Ron Fitzgerald απορρίπτει την ιδέα ταύτισης του  Mason – Matthew Rhys με τον παλιό Perry του Raymond Burr. Καθώς τον θεωρεί σκοτεινότερο.

Έχει στυλ, τη σωστή ατμόσφαιρα, τα σωστά καπελάκια (αντρικά και γυναικεία), τις σωστές ατάκες. Τη σωστή φωτογραφική (Kodak Duo Six-20) στο χέρι του πρωταγωνιστή του.

Α, και κρύβει μέσα του το παλιό καλό Χόλιγουντ με έναν τρόπο που οι ποπ παστελ, π.χ, αναθυμιάσεις του Ryan Murphy δεν θα καταφέρουν ποτέ!

Κάπου τους ξέρω

  • Ο Matthew Rhys στον πρώτο του τηλεοπτικό βασικό ρόλο μετά το The Americans και η Tatiana Maslany αντιστοίχως στον πρώτο της μετά το Orphan Black, ρίχνουν μια καλή βουτιά στο πρώιμο αμερικάνικο όνειρο. Θυμίζοντας μας και πάλι, όλους αυτούς τους ερμηνευτικούς λόγους για τους οποίους λιώνουμε. Σε κάθε πέρασμα τους στην μικρή και μεγάλη οθόνη.

  • Το πραγματικό διαμάντι ακούει στο όνομα Gayle Rankin (πες με εδώ Emily Dodson). Και αν σου θυμίζει κάτι, μπορείς να ανατρέξεις στο Glow της προηγούμενη σεζόν. Θα είναι εκεί με άλλη περούκα και θα σε περιμένει.

  • Η παρουσία του Timothy Van Patten στην κεντρική σκηνοθετική γραμμή είναι η μέγιστη εγγύηση που ψάχνεις. Ο Van Patten έχει στα περήφανα credits του σειρές όπως The Wire, Rome, The Sopranos και Boardwalk Empire. Γι’ αυτό και μοιάζει ως ο πλέον κατάλληλος για να παρουσιάσει με τον πιο κινηματογραφικό τρόπο το βάρος της Ύφεσης. Και όπως αυτό μεταφράζεται στις αποφάσεις και στα χαρακτηριστικά των ηρώων.

  • Στα πολύ συν βάλε και την μουσική ατμόσφαιρα από τον τρομπετίστα της Blue Note, Terence Blanchard. Σάουντρακ για πολλά βραβεία, αν θέλουμε να το θέσουμε διαφορετικά. Για την ιστορία πάντως, αν θυμάσαι την τρομπέτα του Denzel Washington στο Mo Better Blues του Spike Lee, ε δική του ήταν. Και δεν εννοούμε βεβαίως πως του άνηκε μόνο!

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background