Timothée Chalamet: Ο πρωταγωνιστής του Call me by Υour Name, έδωσε φέτος πολλές συνεντεύξεις

Written by on February 8, 2018

Τον ανακαλύψαμε ως γιo του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο δεύτερο κύκλο του “Homeland”. Μετά στο “Interstellar” του Christopher Nolan ως την 15χρονη εκδοχή του Casey Affleck και στο teen comedy Miss Stevens. Ήταν runner στην τελική δυάδα για το “Spider Man: Homecoming” (έχασε από τον Tom Holland) και το  “Manchester by the sea” (έχασε από τον Lucas Hedges).
Φέτος, o Timothée Chalamet πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες που διεκδικούν Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας: Το “Call me by your name” και το “Ladybird”. Ήδη έχει ολοκληρώσει τα γυρίσματα σε δύο από τις πολυσυζητημένες ταινίες της επόμενης χρονιάς. Για διαφορετικούς λόγους. Στην νέα ταινία του Woody Allen, “A rainy day in New York” που κανείς δεν ξέρει αν θα βρει το δρόμο για τις μεγάλες αίθουσες και στην νέα ταινία του Βέλγου Felix Van Groeningen “Beautiful Boy” στο πλάι του Steve Carell – ο ρόλος ενός εθισμένου στα ναρκωτικά έφηβου πολύ πιθανά να τον οδηγήσει καρφωτά στην ίδια οσκαρική θέση και του χρόνου

 Και αυτός είπε:

Η πραγματική προφορά του ονόματος μου είναι Timo-tay, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ζητάω από τους ανθρώπους να με φωνάζουν έτσι. Ακούγεται κάπως επιτηδευμένο (Vman By Frank Ocean).

Απευθυνόμενος γελώντας στην Elizabeth Chamber, την σύζυγο του Armie Hammer: «Σε ευχαριστώ που μου επέτρεψες να σέρνομαι πάνω στον άντρα σου για δύο ολόκληρους μήνες» (Palm Springs International Film Festival Awards Gala).

Παραδόξως οι περισσότεροι που με σταματάνε στο δρόμο είναι για το για το Lady Bird. «Ε ρε σεις αυτός δεν είναι ο «douchebag» από την ταινία»; (Vman By Frank Ocean).

Πάντα μου άρεσε να πιστεύω ότι τέχνη είναι αυτό που δεν πραγματοποιείται στην οθόνη, αλλά μέσα στο κεφάλι αυτού που την παρακολουθεί (Vman By Xavier Dolan).

Διασκεδάζω με τη μόδα αλλά δεν θέλω να έχω στυλίστες ή κάτι τέτοιο. Προτιμώ σχεδιαστές όπως Raf, Haider Ackermann και Hedi Slimane. Αυτοί οι τύποι είναι καλλιτέχνες, κανονικοί ροκ αστέρες (Vman By Frank Ocean).

Μια βδομάδα αφού ο Luca (Guadagnino) μου τηλεφώνησε, κανονίστηκε ένα γεύμα με τον James Ivory που ήταν τότε να σκηνοθετήσει το φιλμ. Τον συνάντησα στο λόμπι του κτηρίου του και πήγαμε για φαγητό. Μετά από δύο βδομάδες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα που μου ανακοινώθηκε πως ο ρόλος ήταν δικός μου. Ποτέ δεν διάβασα το σενάριο. Ήταν ένα τεράστιο άλμα πίστης από την πλευρά τους (GQ).

Όταν πονάς ή πενθείς, μπορείς να ελέγξεις και να προστατευθείς μόνο από το επιπρόσθετο στρώμα ντροπής, από το αυτομαστίγωμα για την ερωτική απογοήτευση και από το να απαγορεύσεις στον εαυτό σου την οδύνη. Αλλά δεν υπάρχει σωστός τρόπος να πενθείς ή να πονάς. Εάν (η ταινία) μιλάει για τον πόνο, αυτόν που σχετίζεται με την ερωτική απογοήτευση ή την αγάπη,  μιλάει και για το πώς να το χειριστούμε (Vman By Xavier Dolan).

Υπάρχουν πέντε ή έξι καλλιτέχνες που προσπαθώ  να βαδίζω στα δημιουργικά τους βήματα. Ο Joaquin Phoenix είναι ο πρώτος από αυτούς (Vman By Frank Ocean).

«Next question, I’m outta here»… και κάπως έτσι μαθαίνει να ξεφεύγει από ερωτήσεις τύπου: «Πώς ήταν τότε που ήσουν ζευγάρι με τη Lola Ciccone, την κόρη της Madonna;»  (SiriusXM: chat with Andy Cohe).

*H ταινία “Call Me By Your Name” κυκλοφορεί στους ελληνικούς κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment. 

Δήμήτρης Πάντσος


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background