Στο πιο avant-garde βιβλίο μόδας ποζάρουν μοντέλα με σύνδρομο Down

Written by on March 20, 2019

Το φωτογραφικό λεύκωμα The Radical Beauty Project ντεμπουτάρει την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down στις 21 Μαρτίου και στις σελίδες του θα δεις μοντέλα με ένα επιπλέον χρωμόσωμα, που κάνουν τους επαγγελματίες του χώρου να μοιάζουν θαμποί και άχαροι.

Η Zebedee Management είναι ένας οργανισμός/πρακτορείο μοντέλων, που λοκάρει σε πρόσωπα όλων των ηλικιών και ικανοτήτων, στοχεύοντας στην εκπροσώπηση ατόμων με αναπηρίες και “ψεγάδια” στη μόδα και τη διαφήμιση. Φέτος, κάνοντας κίνηση checkmate, συνεργάζεται με τον Daniel Vais, δημιουργό του  ‘The Radical Beauty Project’ και μαζί καταρρίπτουν τη στερεοτυπική εικόνα του συνδρόμου Down, με DS μοντέλα από όλο τον πλανήτη να κλείνουν το μάτι στις προκαταλήψεις και στο φακό των πιο ακριβοπληρωμένων φωτογράφων.

Έτσι κορυφαίοι σχεδιαστές και μεγάλα brands διευρύνουν τις επιλογές τους, με τη σχιστομάτικη ομορφιά να λαμβάνει μέρος σε καμπάνιες και επιδείξεις μόδας, περπατώντας περήφανη στη πασαρέλα τους. Το πελατολόγιο της Zebedee ολοένα και αυξάνεται και τα ξεχωριστά ταλέντα με τις αναπηρίες και τις ειδικές ικανότητες μοιάζει να βρίσκουν έστω και με βασανιστικά αργούς ρυθμούς, τη θέση τους στην αγορά εργασίας.

Το ‘The Radical Beauty Project’ βγαίνει στον «αέρα» στις 21 Μαρτίου ως μήνυμα αισιοδοξίας και ευαισθητοποίησης και παράλληλα σαν ένας εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down .
Η ημερομηνία δεν αποτελεί τυχαία επιλογή, μιας και ο αριθμός 21 ευθύνεται για το γενετικό «μπέρδεμα» του DS και την ύπαρξη επιπλέον γενετικού υλικού όταν δημιουργούνται τρία αντίγραφα του χρωμοσώματος 21, αντί για δύο.

Στο μεταξύ, το instagram του project συγκεντρώνει όλα τα εντυπωσιακά κλικς της πορείας του..


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background