War of Words: Τατιάνα Τζινιώλη

Written by on December 16, 2015

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άλιμο, δίπλα στη θάλασσα. Λατρεύει τα κουνέλια της, τα cupcakes και τη Νέα Υόρκη “με ενέπνευσε με τρόπους που δεν φανταζόμουν και με εμπνέει ακόμη“. Δεν έχει αγαπημένο συγγραφέα, τα βιβλία που τής άφησαν παντοτινά ίχνη στο μυαλό είναι “Το σπίτι των καλύτερων ημερών” της Σταυριάννας Αργυρίου και το “The time and the Conways” του J. B. Priestley πραγματικά με συγκλόνισε”. Μπορεί να χορέψει όλη τη χορογραφία του Stop των Spice Girls και δεν ντρέπεται γι’αυτό.
Το Road Trip είναι το πρώτο της μυθιστόρημα. Μιλάει για την απρόσμενη τρέλα της αγάπης.

Αγάπη
Είναι η κινητήριος δύναμη. Η αγάπη με όλες τις μορφές της. Αγάπη για το επάγγελμα μου, αγάπη για τη ζωή, αγάπη για το έτερον ήμισυ, αγάπη για τους φίλους μου.

Road Trip
Χμ. Το Road Trip ήταν και για μένα η αρχή ενός ταξιδιού.Επίσης, τον Μάιο θα βγει το νέο μου βιβλίο, το πρώτο της ερωτικής τριλογίας που διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη. Οι τρεις ιστορίες θα είναι αυτοτελείς.

Βιβλία
Από μικρή ηλικία, η διαφυγή μου ήταν τα βιβλία. Από τις διακοπές στην Εύβοια κάθε καλοκαίρι, θυμάμαι ιστορίες της Πηνελόπης Δέλτα, της Ζώρζ Σαρρή, του Χανς Κριστιαν Άντερσεν, ακόμη και του Stephen King, να μου κρατάνε συντροφιά τα μεσημέρια που καθόμουν στην αυλή. Κάπου βέβαια μεταξύ Ντολόρες Κλέμπορν και Misery, τα μεσημέρια μου δεν ήταν και τόσο γαλήνια, αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Σπίτι
Το ησυχαστήριο μου.  Δε βγαίνω εύκολα από εκεί και είμαι από εκείνους -τους περίεργους, το ομολογώ- που απολαμβάνουν  να κάθονται μόνοι τους και να δουλεύουν, εμπνέονται, διαβάζουν στο κουκούλι του σπιτιού τους. Οκ, ξέρω ότι υπάρχει ψυχολογική διαταραχή με τα ίδια συμπτώματα, αλλά προς το παρόν ας μείνουμε στο ότι απολαμβάνω να μένω για πολλές ώρες, ακόμη και ημέρες, στο σπίτι.

Έμπνευση
Την κυνηγάω λίγο τελευταία, αλλά η άτιμη ξεγλιστρά τελευταία στιγμή. Παλαιότερα μπορώ να σου πω ότι δύσκολα τα κατάφερνα να εμπνευστώ. Από τότε όμως που έγραψα το  πρώτο μου μυθιστόρημα, με εμπνέουν τα πάντα. Κάτι “ξεκλείδωσε” μέσα μου με τη συγγραφή και πλέον λειτουργώ και σκέφτομαι αλλιώς. Τα πάντα μπορούν να γίνουν πηγή έμπνευσης, από ένα τραγούδι, έναν χαρακτήρα ταινίας, μία στιγμή μέσα στην ημέρα, ένα όνειρο.

Ευτυχία
Να μην έχεις απωθημένα. Να έχεις όνειρα και στόχους και να δίνεσαι σε αυτούς. Προσωπικά, νομίζω πως η ευτυχία έρχεται με την επίτευξη των στόχων σου και την προσωπική ηρεμία. Τα τελευταία χρόνια νιώθω πραγματικά ευτυχισμένη. Σίγουρα με επηρεάζουν όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, όμως προσπαθώ να μην αφήνω τον φόβο να εισχωρεί. Όταν μπορώ -με περηφάνια- να πω πως έχω πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα που είχα, τότε γιατί να μην είμαι ευτυχισμένη; Η ευτυχία δεν είναι στιγμή, δεν είναι κάτι που θα το καταλάβεις όταν έρθει, είναι να ξυπνάς το πρωί με χαμόγελο και να μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι δε θα άλλαζες τίποτα αυτή τη στιγμή στη ζωή σου.

Τύχη
Δεν είμαι σίγουρη ότι πιστεύω στην κυρία. Άλλοτε νομίζω ότι τύχη μετονομάζουμε την δική μας έλλειψη θέλησης, όπως είχε πει ο Δημόκριτος, και άλλοτε θεωρώ ότι όντως ευνοεί τους τολμηρούς.Ίσως να αφορά μία σειρά συμπτώσεων που έτσι απλά αποκτούν όνομα. Όπως και να ‘χει, “η τύχη” μού ακούγεται ως μία έννοια γενική και ως κάτι αβέβαιο και στη ζωή μου προσπαθώ να μην αφήνω τίποτα σε αυτήν.

Χρήματα
Τους δίνεται περισσότερη αξία απ’όση πρέπει. Τα χρήματα είναι το μέσο για να ζούμε, όχι το αντίστροφο.

Λάθη
Αν μαθαίνεις από αυτά, τότε είναι μαθήματα, έως και χρήσιμα. Τα πάντα είναι θέμα οπτικής.

Ήρωες
Οι ήρωες μου είναι οι φίλοι μου, τα παιδιά μου και χιλιάδες άλλα. Είναι η παρέα μου τα βράδια που κάθομαι ως αργά και γράφω την ιστορία τους, είναι η αγάπη που νιώθω όταν ολοκληρώνονται, είναι η στεναχώρια που βιώνω όταν κάτι δεν τους πάει καλά και τέλος είναι ο έρωτας για κάθε έναν από αυτούς.

*Το “Road Trip” κυκοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή

**Aυτήν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στις  19:30, Τατιάνα Τζινιώλη παρουσιάζειτο “Road Trip” στο βιβλιοπωλείο Booktalks (Αρτέμιδος 47- Π.Φάληρο) .

cover

Μαρία*Πετρίδη


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background