Βγάλε τo discman από τις αποθήκες.Το CD αναστήθηκε

Written by on December 9, 2021

Μία ολόχρυση ομ΄αδα με παλιούς και νέους καλλιτέχνες της ποπ σκηνής ευθύνεται για την επαναφορά των cd στην αγορά.

Από πότε έχεις να ακούσεις μουσική σε discman και cd players; Ήρθε και πάλι αυτή η ώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από το report του Music Week, οι πωλήσεις των cd έχουν αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο αυτή τη χρονιά. Το χρονικό διάστημα 8 Οκτωβρίου με 3 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 15% σε σχέση με το αντίστοιχο του 2020, κάτι που σημαίνει πως δεν θα μένουν πια κρεμασμένα σε μπαλκόνια και αραχτά σε ράφια.

cd

Αυτή την εντυπωσιακή άνοδο, την προκάλεσαν κυρίως οι ABBA, η Adele και ο Ed Sheeran, οι οποίοι είδαν τα άλμπουμ τους στο συγκεκριμένο format να εξαφανίζονται με μεγάλες ταχύτητες. Να σημειωθεί στα πρακτικά πως μόνο o δίσκος “30” της Adele, πούλησε 158.772 κόπιες σε 7 μέρες και οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 41,3%.
Οι υπόλοιποι της λίστας που βοήθησαν στη μεγάλη cdεπιστροφή είναι ο αγαπημένος μας Sam Fender με το “Seventeen Going Under“, οι Coldplay (Music of the Spheres), η Taylor Swift (Red: Taylor’s Version) και ο Elton John με τα Lockdown Sessions που ηχογράφησε μαζί με τους φίλους του.

Κι αυτή η επαναφορά είναι μάλλον το πιο ωραίο δώρο για την 40η επέτειο από την κυκλοφορία του cd, που θα συμβεί το 2022.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background