Φοιτητές έφτιαξαν συσκευή που βοηθάει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων

Written by on May 21, 2021

Το σημερινό tgif χειροκροτά τους φοιτητές που δημιούργησαν μία συσκευή για να προστατεύσουν τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων.

Στο Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, οι Ιφιγένεια Βασιλάκη, Γιώργος Μπακάλης και Ρένα Βλάχου πραγματοποίησαν την ιδέα της πρώτης και δημιούργησαν τη wearable συσκευή Amie που συνδέεται με μία εφαρμογή για κινητά. Έχει έναν υπερηχητικό αισθητήρα, ο οποίος ανιχνεύει πότε αφαιρείται κάποιο ρούχο και απαιτεί επιβεβαίωση του χρήστη για το αν γίνεται εκούσια ή χωρίς τη θέληση του. Στη δεύτερη περίπτωση, δίνει εντολή σ’ έναν ηχητικό συναγερμό και ειδοποιεί τις επαφές έκτακτης ανάγκης εμφανίζοντας την τοποθεσία του. Η Amie τοποθετείται στο εσωτερικό του ενδύματος και μπορείς να την ενεργοποιήσεις είτε χειροκίνητα είτε μέσω φωνητικής εντολής. Κι αυτό είναι το χαρακτηριστικό που την κάνει να διαφέρει από άλλες παρόμοιες συσκευές.

φοιτητές

“Καθημερινά γινόμαστε όλοι μάρτυρες περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης. Κυρίως νεαρές γυναίκες αλλά και παιδιά πέφτουν θύματα σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, με αποτέλεσμα να έχει καλλιεργηθεί ένα κλίμα φόβου ή δισταγμού απέναντι και σε απλές, καθημερινές δραστηριότητες.” αναφέρει η Ιφιγένεια Βασιλάκη.

Η Amie θα είναι διαθέσιμη προς πώληση τον Ιανουάριο του 2022 και οι δημιουργοί του υπολογίζουν πως θα κοστίζει 90-100 ευρώ. Τώρα, βρίσκεται στο στάδιο της τεχνικής ολοκλήρωσης και παράλληλα τρέχουν κάποιες καμπάνιες για τη χρηματοδότηση της.
Οι τρεις φοιτητές λόγω του συγκεκριμένου πρότζεκτ, πέρασαν στην τελική φάση του φοιτητικού διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας «JA Start Up 2021» του Junior Achievement Greece. Στις 28 Μάϊου, θα μάθουμε τους νικητές και φυσικά, ποντάρουμε σ’ αυτή τη χρυσή τριάδα.


Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background