Ο διάσημος ειδικός της κωμωδίας, Steve Kaplan, έρχεται στην Ελλάδα για μια «σοβαρή» συζήτηση περί γέλιου,με τον Andrew Horton

Written by on 6 Ιουνίου, 2018

Τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας

O Steve Kaplan, είναι βραβευμένος σεναριογράφος και συγγραφέας περισσοτέρων από 30 βιβλίων για τον κινηματογράφο, το σενάριο και τις πολιτισμικές σπουδές. Διετέλεσε Καθηγητής της Σχολής Κινηματογράφου και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα για 18 χρόνια, ενώ έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του στην Ελλάδα.

Μόνιμος συνεργάτης του HBO, σύμβουλος και script doctor σε εταιρείες όπως οι Dreamworks, Disney και Paramount και συν-ιδρυτής/καλλιτεχνικός διευθυντής του θρυλικού Punch Line Theatre στο Μανχάταν, αποτελεί προφανώς έναν από του πιο περιζήτητους ειδικούς της κωμωδίας στο Χόλιγουντ!
Οι ταινίες του περιλαμβάνουν την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Brad Pitt, The Dark Side of the Sun και το πολυβραβευμένο Something In Between (1983, Γιουγκοσλαβία, σε σκηνοθεσία Srdjan Karanovic), ενώ
διδάσκει σε σεμινάρια συγγραφής σεναρίου σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Τσεχία, η Ελλάδα, η Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και οι Η.Π.Α.

INFO

Steve Kaplan Τα κρυφά εργαλεία της κωμωδίας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα Αγγλικά, την Τετάρτη 27 Ιουνίου, στις 19:00,
στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα)

Eίσοδος ελεύθερη

www.hau.gr/culture


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background