Βρήκαμε το μουσικό παιχνίδι που θα κολλήσεις άσχημα

Written by on 6 Ιουλίου, 2016

Ξέχνα τα shazam, soundhound κι όλες τις εφαρμογές-λαγωνικά που “ξεσκεπάζουν” όποιο τραγούδι δεν ξέρεις. Πλέον ανεβαίνουμε επίπεδο. Η φοβερή πλατφόρμα WhoSampled λάνσαρε το καινούριο παιχνίδι Six Degrees of Music Separation το οποίο αποκαλύπτει σε 6 κινήσεις-το πολύ- πώς συνδέονται διάφοροι μουσικάνθρωποι μεταξύ τους.

H διαδικασία έχει ως εξής: Γράφεις δύο ονόματα μουσικών, τραγουδιστών, συνθετών κ.o.κ στα κενά κουτάκια και η εφαρμογή σού εμφανίζει, μέσω ενός σχήματος  που θυμίζει γενεαλογικό δέντρο, τη μεταξύ τους σύνδεση μέσα από μια σειρά κοινών στοιχείων όπως remixes, samples, διασκευές κ.α  Σκοπός είναι να κάνεις τη ζωή της εφαρμογής δύσκολη επιλέγοντας ονόματα που θεωρείς πως είναι αδύνατον να έχουν κάποιο κοινό μεταξύ τους. Να σε προειδοποιήσουμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί να νομίζεις.

Και βουαλά το παράδειγμα αναζήτησης που κάναμε ζητώντας από την εφαρμογή να μας βγάλει πως συνδέονται  ο Jamiroquai κι η Beyonce. There you go:
Kι επειδή δεν μένει τίποτα ασχολίαστο από τον εγκέφαλο του παιχνιδιού, ετοιμάσου να δεχθείς και σχόλια σε περίπτωση που του βάλεις εύκολα:

Aν δε μας βρίσκεις ούτε στο κινητό ούτε στο σταθερό είναι επειδή έχουμε κολλήσει άσχημα με αυτόν τον εξυπνάκια.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background