5 Παιδικές απορίες για τον Άγιο Βασίλη(και οι απαντήσεις τους,λεμε τώρα)

Written by on December 17, 2015

Χριστούγεννα, το σπίτι στολισμένο.Απολαμβάνεις το ζεστό σου καφεδάκι στην εορταστική ατμόσφαιρα του καναπέ. Κι εκεί που έχεις χαλαρώσει ακούς το πρώτο “μαμά….να σου πω” Ανυποψίαστη απαντάς “ορίστε”.Και όλα αρχίζουν….

Ερώτηση 1η: (για όσους δεν έχουν τζάκι στο σπίτι τους)Πώς θα έρθει σπίτι μας ο Αγιος Βασίλης αφού δεν έχουμε τζάκι;
Απάντηση:Εχμ… από  τον απορροφητήρα (seriously;;;).“Μα πώς θα χωρέσει;” η απάντηση ότι Άγιος είναι και χωράει παντού μπορεί να οδηγήσει σε άλλες ενοχλητικές ερωτήσεις οπότε ίσως η καταλληλότερη απάντηση να είναι “από το μπαλκόνι”.

Ερώτηση 2η: (για όσους έχουν τζάκι):Δεν θα καεί ο Άγιος Βασίλης στο τζάκι;
Απάντηση: Η στολή είναι μαγική και τον βοηθά να μην καίγεται. Αν επιμένουν σε πιο επιστημονική εξήγηση μία καλή απάντηση είναι το “δεν θα το ανάψουμε το τζάκι”. Ή τεσπά θα το γκρεμίσουμε το ρημάδι. Στην τελική μόνο μπελάς είναι. Κουβάλα ξύλα, μάζευε στάχτες,ξανακουβάλα ξύλα…Άη Σιχτίρ-μεγάλη η χάρη του.

Ερώτηση 3η: Και πώς χωράνε όλα τα παιχνίδια στον σάκο του;
Εδώ αν έχεις δεί το “Πολικό Εξπρές” η απάντηση είναι ευκολάκι:Ο σάκος είναι τεράστιος αλλά το μ α γ ι κ ό έλκυθρο του Άη Βασίλη μπορεί να τον σηκώσει (πόση μαγεία πια;;;;).

Ερώτηση 4η:Και πώς προλαβαίνει να πάει σε όλα τα παιδάκια;
Ο πήχης ανεβαίνει κι αν κάνεις το λάθος να μιλήσεις για τη διαφορά ώρας τότε  δεν θα ξεμπλεξεις ποτέ.
Οπότε -μάντεψε;!-χρησιμοποιείς πάλι τη λέξη κλειδί:Μ Α Γ Ε Ι Α με τη βοηθεια της οποίας ο Αη Βασίλης και οι βοηθοί του μπορούν να  βρίσκονται σε πολλά μέρη ταυτόχρονα.Τι και πως το φαντάζονται είναι δικό τους θέμα..

Ερώτηση 5η:Τι θα κεράσουμε τον Άη Βασίλη;
Εδώ θα απαντήσετε βάση του τι έχετε στην κουζίνα σας. Τόφου έχετε; Τόφου θα φάει κι ο Άγιος. Μελομακάρονα έχετε; Κουραμπιέδες; Ληγμένα σοκολατάκια; Αυτά θα τον κεράσετε. Αφήστε τα στο πιάτο και μην ξεχάσετε να τα φάτε πριν φτάσει η ώρα να ανοίξουν τα δώρα τους γιατί αν δεν το κάνετε, θα νομίζουν ότι τα σνόμπαρε ο Άγιος και δεν θέλετε να μπει το νέο έτος με γκρίνια και κλάμματα! Σωστά;!;!

 

Κατερίνα Ανταλουδάκη

 


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background