Σ’ αυτή τη φάρμα, τα ζώα ανακουφίζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες

Written by on November 4, 2020

Το Safe in Austin είναι μία φάρμα που φιλοξενεί ζώα αρτιμελή αλλά και με κινητικά προβλήματα, τα οποία δέχονται επισκέψεις από παιδιά με ειδικές ανάγκες για να τα ανακουφίζουν και να νιώθουν καλύτερα. Έστω για λίγες ώρες, ο ένας σώζει τον άλλον πατώντας ένα προσωρινό delete σε όσα τους βάζουν εμπόδια.

φάρμα

Η ιδέα για μία τέτοια, παυσίπονη φάρμα είναι της Jamie Wallace- Griner. Το συγκεριμένο πρότζεκτ προέκυψε όταν παρατηρούσε τον γιο της που πάσχει από αυτισμό, να έχει πολύ καλύτερη ψυχολογία και διαύγεια τις ώρες που αλληλεπιδρούσε με τον σκύλο του, Angel (ας βάλουμε ένα #διπλής δίπλα στο όνομα).

“Πάντα αγαπούσαμε τα ζώα. Όμως όταν αποκτήσαμε την Angel, έγινε ξεκάθαρο πια πως η αγάπη που σου προσφέρει ένα ζώο μπορεί να είναι θαυματουργή! Η Angel έδωσε στον γιο μου μια ξεχωριστή σιγουριά και δύναμη που δεν μπόρεσα ποτέ να το καταφέρω εγώ. Τον προστατεύει από τους φόβους του και καταλαβαίνει τι μπορεί να καταφέρει παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.” είπε η Jamie στην Washington Post.

Πετάει η ομάδα

Λίγο καιρό αφότου ξεκίνησε να λειτουργεί η φάρμα, προστέθηκαν στην ομάδα της, ζώα με αναπηρίες και κάποια που πάσχουν από παθήσεις όπως διαβήτη και εγκεφαλική παράλυση. 20 σκύλοι, 14 γάτες, 21 κατσίκες, 3 χελώνες, 4 γαλοπούλες, πολλές κότες, 18 γουρούνια, 4 αγελάδες ζουν εκεί τώρα και η οικογένεια συνεχίζει να μεγαλώνει. Τα παιδιά κάνουν μαζί τους βόλτες, παίζουν, μαθαίνουν να τα φροντίζουν. Τώρα, λόγω της πανδημίας, τα γκρουπ των επισκεπτών είναι πολύ μικρότερα, οι ξεναγήσεις λιγότερες και φυσικά τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά απ’ το να βοηθάς ένα ζωάκι ή ένα παιδί. Δεν σημαίνει ότι θα σώσεις τον κόσμο αλλά γι’ αυτούς, ο κόσμος θα αλλάξει για πάντα!” πρόσθεσε η αρχηγός της φάρμας και της στέλνουμε όλα μας τα ΟΛΕ.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background