Σ’ έναν φούρνο της Κρήτης συνέβη μια ωραία ιστορία ανιδιοτέλειας

Written by on June 18, 2021

Στο σημερινό tgif, παίρνουμε το πλοίο για Κρήτη. Πάμε στο φούρνο του Γιώργου Βιτσαρά, ο οποίος έζησε μια εμπερία από εκείνες που δεν τις ξεχνάς ποτέ.

Πριν 25 χρόνια λοιπόν, μπήκε στο κατάστημα του Βιτσαρά ένα 12χρονο αγόρι. Έκλεψε κάτι κι εκείνος τον έπιασε στα πράσα. Όμως αντί να τον παραδώσει στην αστυνομία, του μίλησε ήρεμα και του ζήτησε αν θέλει να πηγαίνει να δουλεύει εκεί μετά το σχολείο. Και όντως, για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια, το παιδί πήγαινε όταν τελείωνε η σχολική χρονιά. Μετά, δεν ξαναεμφανίστηκε και έχασαν επαφή. Επειδή όμως, δεν ξέχασε τον ανθρώπου του άλλαξε τον τρόπο σκέψης, επέστρεψε τώρα. 37 χρονών πλέον γύρισε στο φούρνο για να του πει ευχαριστώ για όλα όσα έκανε για εκείνον.

“Μετά από 25 χρόνια, ήρθε χθες να με βρει και να μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για τον δρόμο που χάραξε και τα ερεθίσματα που του έδωσα. Είναι 37 χρονών σήμερα, έχει τελειώσει πανεπιστήμιο πληροφορικής και έχει 2 παιδάκια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε όταν βλέπουμε ένα παιδί που έχει αδυναμίες, είναι να το προστατεύσουμε. Ήρθε και με βρήκε για να μου πει ένα μεγάλο ευχαριστώ, αλλά εγώ του το χρωστάω αυτό.” ανέφερε ο αρτοποιός.

Λέγαμε τις προάλλες στον αέρα πως με διάφορες αφορμές, ακούμε συχνά τη φράση “το καλό θα νικήσει” και πολλοί θεωρούν πως η ανιδιοτέλεια, η καλή πρόθεση και η ενσυναίσθηση είναι έννοιες εξωγήινες. Επίσης, όσοι τα έχουν ως τρόπο ζωής, αντιμετωπίζονται συχνά ως αδύναμοι ενώ θα έπρεπε να είναι κάτι αυτονόητο για να συνυπάρξεις με άλλους.
Διαβάζοντας τη συγκεκριμένη ιστορία μαζί με όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, λες πως υπάρχει ελπίδα. Ευτυχώς κάποιοι δεν ξεχνούν τα βασικά και παραμένουν απέναντι από την όποια σκοτεινή πλευρά.

Tagged as

Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background