Η αέναη ομορφιά των καλοκαιρινών φωτογραφιών του Ryan McGinley

Written by on August 5, 2020

O Ryan McGinley είναι από τους φωτογράφους που σε κάνουν να νιώθεις πως μπορεί να πάει τα πάντα σε μια άλλη διάσταση.

Ό,τι κόνσεπτ κι αν αναλάβει, το κάνει εντελώς δικό του. Φτιάχνει εικόνες ζωντανές, κινηματογραφικές, αισθησιακές -αλλά οχι φθηνές- και κυρίως απελευθερωτικές. Φωτογραφίζει από ατελείωτα φιλιά στη Νέα Υόρκη και μεγάλους χολιγουντιανούς σταρ μέχρι φευγάτα πορτραίτα και φανταστικές ιστορίες με γυμνά κορμιά.

Η δυνατότητα που μου έδωσε η φωτογραφία να είμαι κατά κάποιο τρόπο ένας παρατηρητής των καταστάσεων, μου έσωσε τη ζωή. Συνειδητοποίησα ότι μπορώ να ανακαλύπτω πολύ προσωπικές και μοναδικές στιγμές που ζουν οι άνθρωποι κι εκείνοι με τη σειρά τους, να με εμπιστεύονται. Αυτό για μένα, είναι μαγεία.

Ο McGinley έχει κάνει εκθέσεις σε όλο τον κόσμο, έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλα τα περιοδικά, έχει επηρεάσει πάρα πολλούς καλλιτέχνες. Μπορεί να έχει καταφέρει όσα ένα φωτογράφος ονειρεύεται πάνω από τις οθόνες και τα καρουλάκια γεμάτα φιλμ αλλά δεν είναι αυτά που τον κάνουν πραγματικά σπουδαίο.
Είναι το ότι ένα κομμάτι του εαυτού του βρίσκεται πάντα έξω από όλα τα στερεότυπα και τις λεγόμενες νόρμες. Έχει μια μόνιμη τάση φυγής προς τα μέρη που αποφεύγουν οι περισσότεροι απο εμάς. Εκείνα που σου προκαλούν έντονα συναισθήματα και μια παρόρμηση, ικανή να διαλύει όλους τους κανόνες.

Οι καλοκαιρινές του φωτογραφίες, οι οποίες λιάζονται ένα κλικ παρακάτω, το αποδεικνύουν.

McGinley
McGinley
McGinley
McGinley

ΥΓ:

Βρες τα πάντα για τον Ryan:
-Στο site του
-Στο Instagram


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background