Είναι το "Russian Doll" η καλύτερη σειρά της χρονιάς;

Written by on March 6, 2019

Ίσως τελικά ο χρόνος πορεύεται γραμμικά και τα γεγονότα συμβαίνουν σε μη αναστρέψιμη τάξη. Ίσως πάλι σε ένα παράλληλο σύμπαν τα μικρά ή μεγάλα errors της ζωής διορθώνονται προκειμένου να επανεκκινηθεί η πίστα, μέχρι να την τερματίσεις, νικητής.

Όπως και να ‘χει, για να ξεφύγεις από οτιδήποτε σε κρατά εγκλωβισμένο στη λούπα του, χρειάζεσαι παρέα. Eκείνο το χέρι που δεν θα είναι -απαραίτητα- λιγότερο fucked up από εσένα, αλλά θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα και τις κατάρες που κουβαλάς. Μέχρι να αναγεννηθείς.. και να ζήσεις.  Εκεί επικεντρώνεται το επιμύθιο του “Russian Doll”, με script που μοιάζει να δανείζεται την ιδέα του από τις ταινίες “Groundhog Day” και “Sliding Doors“, σ’ ένα φιλοσοφικό κουβάρι που τελικά ξεμπλέκεται εντελώς διαφορετικά.

Η Nadia (Natasha Lyonne) είναι η χύμα, υποψιασμένη 36άρα της Νέας Υόρκης που μάλλον τα έχει καταφέρει. Πετυχημένη στη δουλειά της (ανήκει στην κάστα των φραγκάτων κουλτουρο-χίπιδων), σκληρό καρύδι με ψυχοπονιάρικο πυρήνα, ξεφυσά μαζί με τον καπνό της, κυνικό χιούμορ και ατελείωτο «ποιος νοιάζεται» attitude. Ζει βυθισμένη στις καταχρήσεις, χωρίς πλάνο ή διάθεση εξέλιξης σε οποιοδήποτε επίπεδο και αυτή η σπατάλη, ξαφνικά ενεργοποιεί τη συμπαντική δίνη.
Την ημέρα των γενεθλίων της, στο party που της οργανώνουν οι καλύτερες της φίλες, η Nadia σκοτώνεται, για να επιστρέψει λίγο αργότερα, στο σημείο όπου όλα θα αρχίζουν και θα τελειώνουν ξανά και ξανά, τροφοδοτώντας το πιο παράξενο χωροχρονικό μπλοκάρισμα, στο μπάνιο της Maxine (Greta Lee). Την ίδια στιγμή κάπου αλλού, ο ψυχαναγκαστικός, στερεοτυπικός clean cut  Alan (Charlie Barnett) βιώνει τη δική του θανατική λούπα.

Έξτρα λόγος για να το δεις : Η Chloë Sevigny σε ρόλο κλειδί (αμαρτίες γονέων), όπως και η εκπληκτική μουσική που συνοδεύει χαμηλότονα κάθε σκηνή του Russian Doll, υπογραμμίζοντας διακριτικά συναισθήματα και μενταλιτέ, με το φινάλε των Love να φέρνει δάκρυα.
Μην το δεις: α) Αν σου τη σπάνε οι τύπισσες με φωνή Σπεράντζας Βρανά και αέρα Ιταλού μαφιόζου .
β) Αν δεν μπορείς να ανεχτείς το πλάτιασμα και την «που το πάει» προσμονή των πρώτων επεισοδίων.

Μιρέλλα Κάππα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background