Ο συγκινητικός λόγος του Robert De Niro στα βραβεία GLAAD

Written by on May 17, 2016

Κάθε χρόνο η μη κυβερνητική οργάνωση GLAAD(Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) τιμά πρόσωπα από τον κινηματογράφο, τηλεόραση κτλ που στηρίζουν την LGBT κοινότητα βραβεύοντας τους σε μία μεγάλη τελετή απονομής.

Φέτος το τιμώμενο πρόσωπο στην κατηγορία Excellence in Media ήταν ο Robert De Niro. Ο πατέρας του ηθοποιού ήταν ο γνωστός- συνωνόματος- ζωγράφος ο οποίος δεν αποκάλυψε ποτέ πως ήταν ομοφυλόφιλος και η ιστορία του ειπώθηκε πρώτη φορά στο ντοκιμαντέρ «Remembering the Artist Robert De Niro Sr.» που είχε προβληθεί πριν δύο χρόνια στο HBO. 

«Σαν ηθοποιός  δεν κρίνω τους χαρακτήρες που παίζω. Σαν ηθοποιός δεν  κρίνω τους χαρακτήρες με τους οποίους παίζω. Ημουν τυχερός που μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όπου η ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη και στη ζωή ήταν κάτι το συνηθισμένο και φυσιολογικό. Τώρα, πρέπει να κοιτάζουμε έξω από τη φούσκα που ζούμε, στην οποία εξαιτίας θρησκευτικών πεποιθήσεων ή άγνοιας ή κακίας, η ελευθερία της έκφρασης δεν είναι κάτι τόσο απλό.
Ηταν μια υπέροχη χρονιά. Μια ιστορική απόφαση για τους γάμους ομοφύλων, αλλά και νέα μέτρα καταπίεσης που μας θυμίζουν ότι ο αγώνας συνεχίζεται. Είμαι περήφανος που ανήκω σε μια κοινότητα τόσο ενεργή προς αυτόν τον σκοπό. Είμαι περήφανος που στέκομαι εδώ μαζί σας. Είμαι GLAAD.» ανέφερε ανάμεσα σε άλλα, o De Niro μόλις παρέλαβε το βραβείο GLAAD από τη θεότρελη κι αγαπημένη Jennifer Lawrence. Και προφανώς τον παραδεχθήκαμε γι’ ακόμα μια φορά.

Δες ολόκληρο τον συγκινητικό, αστείο κι απολαυστικό, ευχαριστήριο λόγο του: 

Kiki Pap


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background