Στο Άμστερνταμ αφήνουν τις μηχανές και το ρίχνουν στη ζωγραφική

Written by on 23 Νοεμβρίου, 2015

Το Rijksmuseum βρήκε τη λύση για να μη σιχτιρίζεις όταν δε σ’ αφήνουν να βγάζεις φωτογραφίες τα έργα τέχνης και προσπαθείς να σκεφτείς πατέντες για επικίνδυνες αποστολές με το κινητό μπας και προλάβεις να κρατήσεις κάποια φωτογραφία κρυφά. Επειδή απαγορεύονται οι φωτογραφικές μηχανές και οι κάμερες, οι υπεύθυνοι του μουσείου σκέφτηκαν ένα παιχνίδι για τους επισκέπτες ώστε να κρατήσουν ένα ενθύμιο φεύγοντας από το μουσείο.

Όσοι πίνακες και αγάλματα τους αρέσουν και θα ήθελαν να τους φωτογραφίσουν, αντί για τα κλικ θα  ανακαλύψουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική. Δηλαδή θα σχεδιάζουν ό,τι βλέπουν σε καμβάδες και χαρτιά ανεξάρτητα αν ξέρουν να ζωγραφίζουν ή όχι απλά για να απολαύσουν τη διαδικασία.

“Στο σύγχρονο κόσμο με την υπερβολική χρήση κινητών, μία επίσκεψη στο μουσείο είναι συχνά μια παθητική και αδιάφορη εμπειρία. Η προσοχή των επισκεπτών συχνά αποσπάται και δεν εκτιμούν σωστά την ομορφιά και τη μαγεία που επικρατεί. Αυτό που θέλει να πετύχει το Rijksmuseum είναι να βοηθήσει όσους το επισκέπτονται να εκτιμήσουν πραγματικά την ιστορία της τέχνης μέσα από τη ζωγραφική.” αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση στο stie.

Οι υπεύθυνοι θεωρούν είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουν τα μυστικά του κάθε καλλιτέχνη αλλά και να παρατηρήσουν περισσότερες λεπτομέρειες στα έργα όσον αφορά τις επιρροές και τα χαρακτηριστικά τους στοιχεία.

Πιάσε μολύβια και χαρτιά και ραντεβού δεύτερο πίνακα αριστερά.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background