Πήγαν συνεργείο και βγήκαν ήρωες του Da Vinci

Written by on 24 Νοεμβρίου, 2015

O Freddy Fabris, φωτογράφος με έδρα το Σικάγο, έχει εργαστεί επί σειρά ετών με διαφημιστικά projets για πελάτες όπως οι Leo Burnett, Saatchi & Saatchi, και Ogilvy & Mather, αλλά μόλις πρόσφατα αποφάσισε να επικεντρωθεί σε ένα εξαιρετικό, προσωπικό project. O Fabris, ο οποίος έχει ένα background στη ζωγραφική, από καιρό προσπαθούσε να βρει τρόπο να αποτίσει φόρο τιμής στα έργα των αγαπημένων του κλασσικών ζωγράφων όπως ο Rembrandt και ο Da Vinci χρησιμοποιώντας την κάμερα του.

 

Όλα ξεκίνησαν ενώ συνόδευε ένα φίλο σε ένα ακατάστατο συνεργείο αυτοκινήτων. Η έμπνευση ξαφνικά τον χτύπησε κατακούτελα κι έστησε τους μηχανικούς σαν ήρωες γνωστών πορτραίτων, όπως θα τους βλέπαμε στην Δημιουργία του Αδάμ του Μιχαήλ Άγγελου και στον Μυστικό Δείπνο του Philippe de Champaigne. Με το που μοιράστηκε την ιδέα με συναδέλφους και συνεργάτες, όλοι ενθουσιάστηκαν και έτσι γεννήθηκε το φωτογραφικό του πρότζεκτ “Renaissance Series” .
Ενώ οι φωτογραφίες είναι ομολογουμένως παράξενες, η εντυπωσιακή τεχνική που υπάρχει σε κάθε πλάνο είναι αδιαμφισβήτητη. Από την προσεκτική σύνθεση των σωμάτων μέχρι την εντυπωσιακή χρήση του φωτός ώστε να αναδείξει το πρόσωπο του κάθε θέματος, το αποτέλεσμα είναι αλλόκοτα τέλειο και βγάζει κάτι το απόκοσμο.

Οι φωτογραφίες έχουν κερδίσει πολλά βραβεία  από τότε όπως την 1η θέση στα διεθνή Color Awards και το Silver Eyeland Αward και μπορείτε να τις χαζέψτε όλες ελεύθερα εδώ.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background