Τι κάνει ο Thom Yorke των Radiohead στην παρανοϊκή, high tech καμπάνια της rag & bone;

Written by on 14 Φεβρουαρίου, 2019

To fashion label  rag & bone κυκλοφόρησε το conceptual video “A Last Supper” για την προώθηση της φθινοπωρινής καμπάνιας του και είναι όσο χαοτικό, φουτουριστικό και κουραστικό προβλέπεται.
Στο Μυστικό Δείπνο, οι τροφές που κουβαλούν την παράδοση αιώνων και τις μνήμες του,  μπολιάζονται στο μέλλον της μόδας. Παράλληλα ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης παρατηρεί τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι, με στόχο όχι απλά τον μιμητισμό αλλά την κατανόηση των συνηθειών τους, παρεμβαίνοντας ψηφιακά καθ’ ολη τη διάρκεια της βραδιάς.

Το όραμα (;) του ιδρυτή της rag & bone, Marcus Wainwright, της σκηνογράφου και production designer Christine Jones και του δισκογραφικού παραγωγού Nigel Godrich (συνεργάτης των Radiohead),  μετουσιώνεται σε high fashion γεύμα που ακροβατεί μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και πραγματικότητας, με μια κρισάρα ηθικών αξιών να σιγοντάρει το εντυπωσιακό επίτευγμα.

Μέσα σε όλα αυτά βρίσκει τη θέση του και ο Thom Yorke που υπογράφει ως Atoms For Peace το soundrack της παραγωγής,  ρεμιξάροντας το “Pyramid” του Four Tet.  Ο frontman των Radiohead συνεργάζεται συχνά με την rag & bone, αφού ήδη έχει επενδύσει μουσικά 3 καμπάνιες της και κάμποσα fashion shows, ενώ μαζί με τον Nigel Godrich συμμετείχαν το 2017 στο New York Fashion Week party της εταιρίας, με ένα back2back dj set.
*H κατακλείδα: “Artificial Intelligence can never compete with Natural Stupidity!”
Mιρέλλα Κάππα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background