Έρχεται το 13o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Written by on May 18, 2021

To 13o Psarokokalo Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους επιστρέφει. Από τις 27 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, θα προβάλει τις ταινίες του στον ιστορικό Θερινό κινηματογράφο Τριανόν και στο Stellar Gastro Cinema.

ΜΕ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ:

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει 102 επιλεγμένα φιλμ από 41 χώρες. Το pop-up diner – θερινό σινεμά, το εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν οι καταξιωμένοι σεφ Ιωάννης Μαρκαδάκης και Πάνος Ιωαννίδης. 

Διεθνές Διαγωνιστικό Tμήμα

Μια ανοιχτή, ανεξάρτητη ματιά στην διεθνή κινηματογραφία που αναζητά τα νέα ρεύματα. Προβάλει παραγωγές νέων ταλέντων, οι οποίες κάνουν πρεμιέρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και ξεκινούν το ταξίδι τους για τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ. Επίσης υπάρχουν και ταινίες που έχουν συμμετάσχει ή και έχουν διακριθεί σε παγκόσμια φεστιβάλ (Καννών, Sundance, Rotterdam, Toronto κ.ά).

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος είναι ευρωπαϊκές παραγωγές. Πλαισιώνεται από διακεκριμένες ταινίες από Φιλιππίνες, Αμερική, Τυνησία, Καναδά , Βιετνάμ, Χονγκ Κονγκ , Tαϋλάνδη, Ισραήλ, Βραζιλία, Αργεντινή, Ταϊβάν, Εκουαδόρ, Σιγκαπούρη, Κίνα, Μεξικό, Ινδία, Κολομβία.
Προσεγγίζουν θεματικές όπως η ρητορική μίσους, οι πολλαπλές διακρίσεις για λόγους φύλου, θρησκεύματος, φτώχειας, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η βία κατά των γυναικών, η κλιματική αλλαγή, η οικονομική μετανάστευση, η σεξουαλική παρενόχληση.

psarokokalo

Εθνικό Διαγωνιστικό Tμήμα

Είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην ελληνική και κυπριακή παραγωγή. Παρουσιάζει 23 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που θίγουν καίρια ζητήματα κοινωνικού διαλόγου και προσεγγίζουν με φρέσκια ματιά τις ελληνικές παραδόσεις.

Ταινίες 360˚

Το φεστιβάλ, αναδεικνύει κάθε ενδιαφέρουσα νέας πρότασης από τα New Media και παρουσιάζει στο κοινό ταινίες 360˚. Το 360˚ βίντεο (VR) είναι μια σφαιρική μορφή βίντεο, η οποία όταν προβληθεί σε virtual reality headset δίνει στους θεατές μια βιωματική διαδραστική εμπειρία.

Ειδική Προβολή της νέας ταινία του Pedro Almodovar, «Ανθρώπινη Φωνή».

Τα βραβεία Psarokokalo εναποτίθενται αποκλειστικά στο κοινό με τη χρήση ειδικού κουπονιού που δίνεται στην είσοδο και μαζεύεται στο τέλος κάθε προβολής.

Q&As και εκπαιδευτικές δράσεις

Εδώ, το κοινό γνωρίζει τους δημιουργούς με διάφορους τρόπους. Μέσω των Q&As με Έλληνες και ξένους, νέους σκηνοθέτες. Με εκπαιδευτικές δράσεις, διαλέξεις, ημερίδες και φόρουμ για την ανάπτυξη συνεργασίας με διεθνή φεστιβάλ και ευρωπαϊκά προγράμματα. Με παρουσιάσεις αγοραστών και διανομέων. Με συναντήσεις παραγωγών και οργανισμών χρηματοοικονομικής υποστήριξης.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις αφορούν όλες τις δημιουργικές ειδικότητες της κινηματογραφικής τέχνης. Απευθύνονται σε νέους επαγγελματίες και σπουδαστές του κινηματογράφου αλλά και σε όσους επιθυμούν να εξερευνήσουν όλες τις πτυχές μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Psarokokalo

Psarokokalo travel Pack

Το φεστιβάλ ενισχύει την ελληνική παρουσία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη μέσα από το τμήμα του travel pack. Το Psarokokalo travel Pack στοχεύει να ταξιδέψει ανά την Ελλάδα (Βόλος, Σίκινος κ. α) και εκτός συνόρων με σκοπό την ανάπτυξη πνεύματος φιλίας και συνεργασίας με τα διεθνή φεστιβάλ και τους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο.

INFO

  • 27 Μαΐου – 2 Ιουνίου.
  • Θερινός κινηματογράφος Τριανόν και Stellar Gastro Cinema.
  • Δες ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.
  • Στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background