Ποια είναι η πρώτη σου σκέψη για την καινούρια χρονιά;

Written by on January 7, 2021

Το 2021, ίσως είναι η πρώτη χρονιά που οι σκέψεις όλων μας έχουν συγχρονιστεί και αναφέρονται στα ίδια θέματα.

Προσπαθούμε να κάνουμε προπόνηση για να δούμε αλλιώς την τρίτη σεζόν του lockdown αλλά οι μπαταρίες μας αδειάζουν λίγο πιο γρήγορα. Ειδικά όταν στις ειδήσεις, εκτών των covidάλλων, πρωταγωνιστούν και σουρεαλιστικα γεγονότα, όπως η χθεσινή εισβολή των χουλιγκάνων του Donald Trump στο Καπιτώλιο της Αμερικής.

Σ’ αυτή την καθημερινότητα, τα ουφ μας ακούγονται πια πολύ δυνατά. Μας λείπουν αφόρητα οι μεγάλες αγκαλιές, τα φιλιά, τα ταξίδια, οι live εμπειρίες (συναυλίες, θέατρα κλπ). Έχουμε ξεχάσει πώς είναι να βγαίνουμε έξω για ποτά, να μη φοβόμαστε, να χορεύουμε. Κουραστήκαμε από την ατελείωτη μαρμότα, δεν αντέχουμε άλλη στεναχώρια, άσχημα νέα και κλάματα. Δεν θέλουμε άλλες βιντεοκλήσεις, αναβολές, on/off στις δουλειές και μετακινήσεις με χρονόμετρο. Βλέπουμε σειρές και ταινίες στις οποίες, οι ήρωες ζουν τα πάντα όπως πριν την πανδημική εποχή και μας φαίνεται περίεργο.
Έχουμε ανάγκη να εκφραστούμε όπως ξέρουμε, να συναντιόμαστε όποτε γουστάρουμε με τους φίλους και γενικά τους κοντινούς μας ανθρώπους. Σχεδόν όλα τα ζητήματα γιγαντώνονται. Μια ατάκα που μπορεί να την προσπερνούσαμε ή να την αντιμετωπίζαμε πιο χαλαρά, τώρα μας τσιτώνει και ανοίγει μπροστά μας μία μεγάλη καριέρα σεναριογράφου.

Όμως βρίσκουμε τρόπους να συνεχίζουμε. Κι έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας όσους μας κάνουν να γελάμε.

INSTAΠΟΡΙΕΣ

Πριν λίγες ώρες, ζητήσαμε στα instagram stories του Join Radio να πει όποιος θέλει, την πρώτη του σκέψη για την καινούρια χρονιά και πολλά από τα παραπάνω, στριφογυρίζουν στα κεφάλια των περισσότερων εκεί έξω/μέσα.

Σιγά το νέο θα πεις και θα έχεις δίκιο. Είναι όμως συγκινητικό και παρήγορο να νιώθεις ότι δεν είσαι ο μόνος που τα νιώθει όλα αυτά. Και πως δεν είναι παράλογα τα παράπονα και οι γκρίνιες σου. Εκείνες τις στιγμές που λουφάζεις στον καναπέ πατώντας skip intro ή κοιτώντας απλά στο κενό, ίσως βοηθήσει να σκέφτεσαι ότι σε έναν άλλον καναπέ κάποιος/α έχει τις ίδιες αγωνίες με σένα και σε καταλαβαίνει. Όχι δεν είναι άλλο ένα life coaching τσιτάτο. Δες το σαν ένα φιλικό πατ πατ για να μην τα παρατάς.

Οι απαντήσεις πάνε κάπως έτσι:

χρονιά
χρονιά
χρονιά
Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background