Το #ChallengeAccepted μάς θύμισε τα πορτραίτα του Peter Lindbergh

Written by on July 30, 2020

Αν υπάρχει κάποιος που ξέρει πώς να απογειώνει τα ασπρόμαυρα (γυναικεία κυρίως) πορτραίτα, αυτός είναι σίγουρα ο Peter Lindbergh. Και δεν τον θυμηθήκαμε τυχαία.

Αυτή τη στιγμή, καλπάζει ελεύθερο στο instagram το ιντερνετικό “κίνημα”, #ChallengeAccepted, στο πλαίσιο του οποίου, γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο ποστάρουν ασπρόμαυρες φωτογραφίες τους. Ο στόχος του είναι η γυναικεία ενδυνάμωση σ’ ένα σύμπαν που ο σεξισμός κάνει ένα μεγάλο πάρτυ σε γραφεία, κοινοβούλια, σπίτια, δρόμους.

Ανάμεσα στους πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες που συμμετέχουν, είναι η Charlize Theron, Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Michelle Pfeiffer και η λίστα μεγαλώνει συνεχώς.

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ SHADOWS ON THE WALL

Και μετά απ’ αυτά τα feeds, τρέχουμε στις σελίδες του “Shadows on the Wall”. Το κόνσεπτ εδώ είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα στημένο. Ο Lindbergh ήθελε από όλες όσες πόζαραν να είναι απόλυτα φυσικές χωρίς να κάνουν κάτι επιτηδευμένο. Και εννοείται δεν έβγαλε απλά κάποιες ωραίες φωτογραφίες. Πρόκειται για εικόνες που μένουν παραπάνω στις οθόνες και μόνιμα στους φυσικούς τοίχους.

Όλες οι γυναίκες που έχουν ποζάρει για εκείνον κατά καιρούς, τον έχουν αποθεώσει για το πόσο άνετα ένιωθαν κατά τη διάρκεια των φωτογραφήσεων. Κάτι που φυσικά, φαίνεται κι από το τελικό αποτέλεσμα.

Άλλαξε την αισθητική στις φωτογραφήσεις μόδας, δημιούργησε έναν δικό του κινηματογραφικό κόσμο και αγάπησε τις γυναίκες που πόζαραν για εκείνον όσο λίγοι φωτογράφοι.

Πάρε μια μικρή δόση άφιλτρης ομορφιάς.
Lindberg
Lindberg
Lindberg

“Δεν υπάρχει τίποτα ψεύτικο στις φωτογραφίες του, κάτι που είναι και το ζητούμενο του από την αρχή. Είναι φοβερό το πώς αιχμαλωτίζει την αλήθεια σου, την ουσία και το κλίμα που επικρατεί τη στιγμή της φωτογράφησης. Είναι πάντα ο εαυτός του. Όταν σου μιλάει, είναι 100% εκεί κι έχει έναν εσωτερικό ρυθμό που είναι πολύ χαλαρωτικός.”
Penelope Cruz

Lindberg

“Υπάρχει μεταξύ μας ένα τεράστιο αίσθημα εμπιστοσύνης που είναι πάρα πολύ δυνατό. Θα ήμουν απίστευτα ντροπαλή αν με φωτογράφιζε κάποιος άλλος”
Nicole Kidman

Lindberg


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background