Οι Pet Shop Boys επέστρεψαν με 4 νέα τραγούδια κουνώντας το δάχτυλο στον Trump και τα first world problems

Written by on 7 Φεβρουαρίου, 2019

falsee

Οι  Pet Shop Boys ανήκουν σε εκείνες τις μπάντες που αιωρούνται σε μια σαπουνόφουσκα στο απυρόβλητο. Δεν θα τους κακιώσεις αν κυκλοφορήσουν μέτρια ή ανέμπνευστη μουσική. Θα τους χαμογελάσεις με συμπάθεια και αληθινή κατανόηση γιατί οι αναμνήσεις σου είναι χτισμένες από τα τραγούδια τους και οι στίχοι του “Βeing Βoring” όσο μεγαλώνεις ανθίζουν στις ρυτιδούλες σου.
Αυτή την εβδομάδα τα παντοτινά αγόρια κυκλοφορούν τέσσερα τραγούδια από το καινούργιο EP τους Agenda, με επιμονή στην απαράλλαχτη 80’s μανιέρα τους, που ακούγεται πιο cheesy και παρωχημένη από ποτέ.

Το πρώτο single που ξεμύτισε από το νέο τους υλικό ονομάζεται “Give stupidity a chance” και αποτελεί μια ωδή στην αμερικάνικη λουστραρισμένη ηλιθιότητα και στην ανεπάρκεια των πολιτικών της χώρας. Το δεύτερο, “On social media” αναφέρεται -με σχεδόν παιδικές ρίμες- στην αλλοτρίωση, την αποξένωση και την παράνοια στην εποχή της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το τρίτο, “What are we going to do about the rich?”, διαμαρτύρεται κεφάτα για την κοινωνική ανισότητα και τον συσσωρευμένο πλούτο. Στο τέταρτο “The forgotten child” που ολοκληρώνει το EP, μοιάζει να “ξοδεύουν” όλη την ευαισθησία τους αναζητώντας το παιδί που χάθηκε στα ρημαγμένα σύνορα της αλληλεγγύης και στα κύματα.


Σύμφωνα με τον Neil Tennant πάντως, το EP περιλαμβάνει 3 σατυρικά κομμάτια και ένα πικρό, στα χρώματα των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Τα 4 συνολικά, κομμάτια σε παραγωγή του Tim Powell και των ίδιων, ηχογραφήθηκαν στο τέλος του 2018 και δεν θα συμπεριληφθούν στο επόμενο full album τους, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο, σε παραγωγή  Stuart Price.
To ep Agenda διατίθεται προς πώληση σε digital μορφή από τις 8 Φεβρουαρίου, ενώ μπορείς να προπαραγγείλεις το 12ιντσο βινύλιο ή το CD μαζί με το ετήσιο βιβλίο Annually 2019 που θα εκδοθεί στις 12 Απριλίου με behind-the-scenes υλικό, φωτογραφίες, συνεντεύξεις κ.α

Μιρέλλα Κάππα


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background