Ε ναι. Το Palm Springs είναι η μαρμότα που χρειαζόμασταν

Written by on 22 Ιουλίου, 2020

Η ταινία Palm Springs είναι η ιδανική σινεμαρμότα που χρειαζόμασταν ανάμεσα στη δική μας, ατελείωτη μαρμότα.

Συνήθως όταν μια ταινία ή σειρά εμφανίζεται την ίδια στιγμή σε όλα τα timelines με πολλά θαυμαστικά να ακολουθούν τα σχόλια, επικρατεί μια μικρή αμφιβολία. Για το αν αυτό για το οποίο γράφουν όλοι, είναι όντως τόσο καλό ή απλά κρύβεται πίσω από ένα γυαλιστερό hype. Ευτυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση, συμβαίνει το πρώτο.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ

Ο Nyles (Andy Samberg) και η Sarah (Christin Millioti) είναι καλεσμένοι στο γάμο της αδερφής της τελευταίας. Γνωρίζονται, -έρχεται κλισέ προσθήκη στο καλάθι- το ένα φέρνει το άλλο κι έρχονται κοντά. Πάρα πολύ κοντά. Αν τελείωναν όλα εδώ, θα ήταν άλλο ένα μελιστάλαχτο παραμύθι ενός κεραυνοβόλου έρωτα με καλοκαιρινά χρώματα, yolo εμπειρίες και χέρια κρατημένα σφιχτά στα ηλιοβασιλέματα.

Η ιστορία ανακατεύει την Ημέρα της Μαρμότας με το Russian Doll ανατρέποντας και τα δύο. Και κάπως έτσι, το Palm Springs είναι το πιο κουλ σύγχρονο ρομάντζο που επιπλέει εκεί έξω / μέσα.

Και πώς θα μπορούσε να μην είναι όταν έχει για πρωταγωνιστή τον πουκαμισάτο SNL κύριο, ο οποίος διατηρεί και λίγο το μουντ του Jack Peralta.

Οι ήρωες, εξαιτίας ενός σουρεάλ γεγονότος, παγιδεύονται σε μία χρονική λούπα, όπου ο πόνος είναι υπαρκτός. Την επομένη – που είναι η ίδια ημέρα- θυμούνται τα πάντα και ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Και κάπως έτσι, σχολιάζουν με εύστοχο, κάφρικο, αστείο και αγαπησιάρικο τρόπο, την αέναη επανάληψη των ανθρώπινων σχέσεων.

Οι δυο τους, όσο δοτικοί κι ειλικρινείς είναι μεταξύ τους, άλλο τόσο κυνικοί είναι όταν έρχεται το τέλος. Των σχέσεων που δεν έχουν πλέον να δώσουν τίποτα στους πρωταγωνιστές τους, οι οποίοι λόγω συνήθειας, δεν μιλούν για τους ελέφαντες στο όποιο δωμάτιο τους.
Μην βιάζεσαι. Δεν είναι ένα life coaching μάθημα που θέλει να σου αλλάξει τη ζωή. Αλλά ένα ωραίο κινηματογραφικό ποστ -ιτ για το ψυγείο και το γραφείο σου.

Μας υπενθυμίζει πως δεν ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα όταν εξαντλούμε συνεχώς ο ένας τον άλλον πάνω σε θαλασσινά φουσκωτά στρώματα.

Επίσης μας βάζει στο τριπάκι να σκεφτούμε πώς θα ήταν τα πράγματα με τους συντρόφους μας και γενικά στη ζωή αν: δεν μιζεριάζαμε με τις δυσκολίες, αφήναμε πιο συχνά τα υπαρξιακά στην άκρη, ρισκάραμε πιο συχνά, και για τη διαφορά, κάναμε κάποια πράγματα όχι για απλά για να το τσεκ στα κουτάκια, αλλά για να τα ζήσουμε πραγματικά.

Η λούπα θα είναι πάντα εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να την ακολουθούμε σαν υπνωτισμένοι στον αιώνα τον άπαντα.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background