Η Oxford Street αποθεώνει τους καθημερινούς ήρωες

Written by on November 26, 2020

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα της Oxfrord Street είναι μια σταθερή αξία τις γιορτές που πλέκουμε τούλι για τον Χριστούλη (καλησπέρα Καίτη). Φέτος, η ομάδα του δήμου αποφάσισε να κάνει ένα ωραίο πρότζεκτ που δεν μένει στα εντυπωσιακά εφέ. Φωνάζει ένα πολύχρωμο ευχαριστώ σε όσους “ξεκλειδώνουν” με τον τρόπο τους το ατελείωτο lockdown.

Η ιδέα είναι η εξής. Ζήτησαν από τους κατοίκους του Λονδίνου να στείλουν ποιους θεωρούν ήρωες της καθημερινότητας τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ανθρώπους που κάνουν ανιδιοτελείς πράξεις και ζουν μαζί τους ή στη γειτονιά τους και βοηθούν τους άλλους να ζουν καλύτερα. Εκείνος ο τύπος που ψώνισε τρόφιμα για κάποιον, ο οποίος δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Η φίλη που τους βοήθησε ψυχολογικά όταν έπεσε η μπαταρία τους. Ο νοσηλευτής που πάλεψε για τον δικό τους άνθρωπο κάνοντας υπερωρίες. Και τόσους άλλους εκεί έξω/μέσα, στους οποίους χρωστάμε κάποιες από τις καλύτερες στιγμές αυτή της σουρεάλ περιόδου.

oxford

Μόλις συγκεντρωθούν όλα τα ονόματα, θα γίνει μία επιλογή και κάθε εβδομάδα θα λάμπει κι ένα όνομα από αυτά. Όσους επιλέγουν, εκτός το ότι θα μένουν στολισμένοι στη μαρκίζα της Oxford Street για επτά ημέρες, θα λαμβάνουν και μια δωροκάρτα 500 λιρών για να ψωνίσουν ό,τι θέλουν. Παράλληλα, ο επίσημος λογαριασμός της Oxford Street θα ποστάρει με το hashtag #our2020heroes, τους νικητές για να γεμίσει ο ιντερνετικός ντουνιάς με τους πραγματικούς jedi της χρονιάς.

Και τι ωραία που θα ήταν να γινόταν κάτι τέτοιο στην Αθήνα αντί να καίμε μυαλά με μεσαιωνικές προβολές και ανέμπνευστες δράσεις.


ΥΓ:

Αν μόλις άκουσες τη λέξη “ανιδιοτελείς”, θυμήθηκες εκείνο το επεισόδιο των Friends, είσαι πολύ φίλος μας.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background