Όταν το World In Motion των New Order συναντά και πάλι το Euro

Written by on June 9, 2021

Χορεύουμε, τραγουδάμε και στηνόμαστε μπροστά στην οθόνη του Euro, με νέα καπέλα, t-shirts και όλα αυτά τα καλούδια που συνήθως θέλουμε παρέα.

Είναι μερικά κομμάτια, μερικοί τύποι, μερικοί πολύ δικοί μας άνθρωποι (εντάξει κάποιοι πολύ περισσότερο από τους άλλους), που τους έχουμε ταυτίσει με συγκεκριμένες στιγμές. Τον Πέτρο Γαϊτάνο με το Πάσχα! Τη Mariah Carey με τα Χριστούγεννα. Τους New Order με το Euro και το Μουντιάλ.

Μένω στους τρίτους. Φυσικά! Με αφορμή το Euro 2020 που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο, το συγκρότημα αποφάσισε να κυκλοφορήσει μπλουζάκια, καπέλα, φούτερ, μπάλες και γενικότερα ποδοσφαιρικά στολίδια εκ νέου. Με νέες στάμπες και νέο attitude (τα οποία μπορείς να βρεις εδώ).

Το World in Motion δημιουργήθηκε το 1990 για να συνοδεύσει την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου της Αγγλίας στο Μουντιάλ της Ιταλίας. Και στρογγυλοκάθισε στο Νο1 της Μ. Βρετανίας για δύο εβδομάδες. Περιλαμβάνει στίχους από τον κωμικό Keith Allen, ένα ραπ από τον επιθετικό John Barnes και φωνητικά από τη μισή -τότε- ομάδα. Από τότε, δεν σταμάτησε ποτέ να “φρεσκάρεται” και να συνοδεύει κάθε αποστολή της εθνικής τους ομάδας. Στις εκτός υποχρεώσεις της.

Αρχικά είχε τη πρόθεση να ονομαστεί E for England αλλά η Αγγλική ομοσπονδία (μετά από ένα γενναίο έμφραγμα) άσκησε βέτο. Για να μη υπάρχει κανείς συνειρμός με το happy drug της νεολαίας. Το World in Motion των New Order εκείνη την εποχή είχε χαιρετηθεί και ως το τελευταίο καρφί στην κάσα των Joy Division -κάτι πολύ εύστοχο μεταξύ μας, καθότι τόση χαρά πού να τη βάλεις, σίγουρα όχι εκεί!

Αν θες και άλλες πολλές πληροφορίες για αυτή την ένδοξη ποδοσφαιρική παραδοξότητα, ορίστε, μπορείς να πατήσεις εδώ.

Υπάρχει όμως και αυτό

Ο ανταγωνιστής. Δημιουργία για το Euro του 1996 της Αγγλίας, από τους Baddiel, Skinner και Lightning Seeds! Επίσης διάσημο και καλοστεκούμενο στο χρόνο. Που φέρνει κι αυτό τα δικά του δώρα, για τη νέα φετινή ποδοσφαιρική διοργάνωση. Ένα limited βινυλιάκι με την εκδοχή του ’96 για το Euro στην μία πλευρά και την εκδοχή του ’98, για το Μουντιάλ της Γαλλίας, στην άλλη!


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background