Όταν τα διάσημα εξώφυλλα της Grace Jones τρώνε πόρτα

Written by on July 5, 2021

Γιατί, τι κι αν σε λένε Grace Jones, τα streaming services έχουν πια, τους δικούς τους κανόνες. Και πολλά καβούρια στη τσέπη!

Ξέχνα την αδιανόητη (ναι, μη σε τρομάζουν οι λέξεις) ομορφιά που έριξε ο κάτι πολύ παραπάνω από graphic designer Jean- Paul Goude, σε μερικά από τα εξώφυλλα του supermodel. Παύλα τραγουδίστριας, παύλα ηθοποιού. Αν ψάξεις τα Nightclubbing, Living My Life, Slave to the Rhythm και Island Life στα Spotify, Apple Music, Tidal & Amazon το μόνο που θα βρεις είναι κάτι δίχρωμα κουτάκια. Εντελώς ξενέρωτα. Και ένα απλό κείμενο, έξω από δω, να το συνοδεύει.

Κι έτσι, μια νέα γενιά ακούει μουσική και μεγαλώνει χωρίς να δοξάζει την τέχνη. Αυτή που παραδοσιακά συνοδεύουν την εικόνα της. Νέα ήθη, νέα έθιμα!

Πριν μέρες, ένας εκπρόσωπος της μητέρας εταιρίας Island Records είπε στο Pitchfork ότι υπάρχει ένα θεματάκι με τα πνευματικά δικαιώματα. Γι’ αυτό και αποσύρθηκαν. Κάτι που πάνω κάτω, όλοι είχαμε υποψιαστεί.

Το αξιοπερίεργο βεβαίως είναι, πως το Warm Leatherette, κυκλοφορία του 1980, επίσης από την Island Records, δεν παθαίνει την ανάλογη απόρριψη. Το εξώφυλλο του Jean – Paul Goude για το άλμπουμ της Grace Jones, διασώζεται της επίθεσης. Και περιπλανιέται με γραφιστική θρασύτητα, στα σαλταρισμένα streaming services του πλανήτη.

*Άν όλα πάνε κατ’ ευχή, το 2022, η 74χρονη θα εμφανιστεί στο επιμελημένο από το βαθύ τεράστιο ταλέντο της Meltdown Festival. Στις 10 με 19 Ιουνίου. Στο πλευρό των Solange, Peaches, Skunk Anansie και πολλών άλλων.


Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background