Τι γίνεται όταν οι Blossoms μαζί με τον Rick Astley διασκευάζουν Smiths;

Written by on September 21, 2021

“Αναγκάζουν” τους Johnny Marr και Morrissey, ηγετικό δίδυμο των Smiths, να κατέβουν από τα όμορφα συννεφάκια τους και να το σχολιάσουν.

Ξέχνα την ποπ που ήξερες. Ή έστω ξέχνα τον τρόπο που την κατανοούσες ή ακόμη καλύτερα τη θυμόσουν. Η σημερινή μορφή της στις νεό indie συναυλίες, επιβάλει το απρόβλεπτο, το ασυνήθιστο, το εντελώς καμένο. Καμένο; Έτζι; Κρίντζι; Διάλεξε ότι θες. Εμείς εδώ, απλά, παραθέτουμε αυτό.

Αυτή η συνεργασία, αυτές οι διασκευές

Αυτό το κούνημα το χεριών μέσα από την χαβανέζικη εμφανώς καρδιά του πάλαι ποτέ ποπ ειδώλου, σε ακινητοποιεί με ένα τρόπο που ουδέποτε στο παρελθόν έχει καταφέρει να σε ακινητοποιήσει. Παραδόξως το ευχαριστιέσαι. Όχι ακριβώς αυτό που ακούς, αλλά αυτό που συμβαίνει. Θα ήθελες να ήσουν εκεί, να φοράς βερμούδα, να πίνεις κάτι με δέκα ομπρελίτσες μέσα του και να ξορκίζεις έτσι όλη την μαυρίλα που γενναιόδωρα σου πρόσφερε το όχημα των Morrissey /Marr σε όλη την κλαίουσα σου εφηβεία.

Το This Charming Man όμως (όπως και το Panic που ακολούθησε), δεν είναι η πρώτη φορά του διάχυτου αυτού αυτοσαρκασμού. Έκ μέρους, πάντα, του διαβόητου κυρίου Astley. Ήταν τέσσερα χρόνια πριν, τέτοια εντελώς εποχή (19 Σεπτεμβρίου του 2017), όταν οι Foo Fighters τον φώναξαν στην σκηνή του London 02 Arena, για να τραγουδήσουν μαζί το Never Gonna Give You Up, σε μια γκραντζ εκτέλεση που έκαψε και το τελευταίο διασωθέν εγκεφαλικό μας κύτταρο. Ε, φέτος τον φώναξαν άλλοι. Οι Blossoms είχαν την ιδέα. Όλοι μαζί το αποτέλεσμα.

via GIPHY

Για την ιστορία, όπως ήταν επακόλουθο, οι βασιλιάδες των Smiths κλήθηκαν και κατέθεσαν για το “αποτρόπαιο” αυτό “έγκλημα”. “Αστείο και φριχτό ταυχτόχρονα” είπε ο Johnny Marr. “Ίσως είναι καιρός να επανεξετάσουμε τον τεράστιο αντίκτυπο του θρύλου της μουσικής στον κόσμο της ποπ- και να αναγωρίσουμε ότι ήταν και θα είναι πάντα, η καρδιά των Smiths” απεφάνθη λαξωνικά το επίσημο site του Morrissey.

Για όποιον ενδιαφέρεται, τα δύο σόου με διασκευές σε τραγούδια των Smiths, από τους Blossoms και Rick Astley, θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Οκτώβρη. Σε Μάντσεστερ και Λονδίνο.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background