Οι Rolling Stones βγάζουν το Brown Sugar, από τα live τους, στην Αμερική

Written by on October 14, 2021

Και κάπως έτσ,ι τα live των Stones στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού θα είναι φτωχότερα, από αυτό που θα φανταζόταν κανείς.

Το κομμάτι που έφτασε στο νούμερο ένα κάποια στιγμή μέσα στο 1971, έχει μπερδέψει (πλέον) το κοινό, καθώς αρκετοί είναι αυτο΄ί που επιθυμούν να βλέπουν μέσα σε αυτό, υποψίες φυλετικών διακρίσεων. Οπότε σύμφωνα με δήλωση του γερόλυκου Keith Richards στους LA Times, αποσύρεται μέχρι νεωτέρας, από την κεντρική σκηνή των live (το τραγούδι, όχι αυτός).

“Προφανώς και δεν έχουν καταλάβει πως πρόκειται για ένα σχόλιο στις φρίκες της δουλείας” είπε ο 77χρονος σταρ και υπόσχεθηκε πως η παρεξήγηση θα λυθεί γρήγορα και το τραγούδι θα επιστρέψει.

“Παίζουμε αυτό το κομμάτι στις συναυλίες μας από το 1970, κάποια στιγμ΄ή θα το επαναφέρουμε” είπε ο Mick Jagger και το εριξε στην κούραση της συνήθειας. Για το κομμάτι δηλαδή που θεωρείται σύμφωνα με το setlist.fm. το δεύτερο πιο δημοφιλές του συγκροτήματος, μετά το Jumpin’ Jack Flash!

I had a story

  • O Little Richard διασκεύασε το Brown Sugar την ίδια χρονιά που κυκλοφόρησε για τις ανάγκες του album του The King of Rock and Roll. 
  • Σύμφωνα με μια συνέντευξη του Jagger στο Rolling Stones του 1995, δεν θα μπορούσε να γράψει το κομμάτι σήμερα, πιθανότατα όπως ισχυρίστηκε, θα αυτολογοκρινόταν.
  • Μια προσεκτική ματιά στους στίχους, αποκαλύπτει σχολιασμό, εκτός από τη δουλεία, και σε άλλα θέματα, όπως το σεξ, ο σαδομαζοχισμός και η ηρωίνη.
  • Το θέμα της χρήσης του τραγουδιού στις συναυλίες του, προέκυψε πέρσι, όταν ο βραβευμένος με Grammy, παραγωγός, Ian Brennan τους κατηγόρησε ότι κερδίζουν ακόμη χρ΄ήματα, από ένα τραγούδι που μιλά για “την δουλεία, το βιασμό, τα βασανιστήρια και την παιδοφίλια”. Ασχολίαστο!
  • Το τραγούδι βρίσκεται μέσα στο Sticky Fingers του 1971.
  • Έφτασε στη δεύτερη θέση στα βρεττανικά charts και στην πρώτη, σε Αμερική και Καναδά.
  • Μέχρι στιγμής έχει μεταδοθεί σχεδόν 170 εκατομμύρια φορές στο Spotify.

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background