Οι Placebo έχουν νέο σινγκλ και τα “χώνουν” στους γείτονες

Written by on November 9, 2021

Το Surrounded By Spies των Placebo είναι ένα “κατηγορώ” στον κατάσκοπο που κρύβουμε μέσα μας. Ειδικά αν μένουμε δίπλα σε διάσημα groups.

Όπως ΄λίγο πολύ όλοι καταλαβαίνουμε, ΄όλα ξεκίνησαν όταν μια μέρα ο Brian Molko ανακάλυψε πως οι γείτονες του, τον κατασκoπεύουν. Κάτι που δεν βρήκε καθόλου ευχάριστο.

Οπότε κι αποφάσισε να εκφράσει τις απόψεις του γι’ αυτό- πέραν του να τις στριμώξει και στους στίχους ενός τραγουδιού. “Άρχισα να σκέφτομαι αμέτρητους τρόπους” είπε, “με τους οποίους έχει διαβρωθεί και κλαπεί το απόρρητό μας. Ειδικά μετά από την άνοδο του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, το οποίο έχει μετατρέψει πια κάθε χρήστη σε παπαράτσι. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σκέψου, πόσο οικειοθελώς, έχουμε προσφέρει προσωπικές μας πληροφορίες σε πολυεθνικές, εταιρείες που ως μόνο σκοπό τους έχουν, την εκμετάλλευση μας”.

Οι στίχοι γράφτηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνική του cut-up που είχε “ανακαλύψει” ο William S. Burroughs και χρησιμοποιήθηκε κάποτε από τον David Bowie. “Είναι μια αληθινή ιστορία που λέγεται μέσα από ένα φακό παράνοιας και πλήρης αηδίας για τις αξίες της σύγχρονης κοινωνίας και τη θεοποίηση του καπιταλισμού” πρόσθεσε ο Molko.

Το Surrounded by Spies είναι το δεύτερο τραγούδι που βλέπει το φως της ημέρας, από το επερχόμενο άλμπουμ τους Never Let me Down. Και ήδη αγαπιέται περισσότερο από το πρώτο. Το Beautiful James που είχε κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο (προσωπικά, ψηφίζω αυτό). Το άλμπουμ θα βγει στις 25 Μαρτίου 2022. Στοίχημα πως μέχρι τότε, θα έχει κυκλοφορήσει τουλάχιστον το μισό, σε μορφή single.

Την κυκλοφορία του νέου single θα ακολουθήσει σύντομα περιοδία σε Αγγλία και Ιρλαν΄δία. Στην οποία θα θέλαμε πολύ να έχουν συμπεριλάβει κι αυτό

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background