4 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Των Ζώων!Να πως κάποιοι διάσημοι και ωραίοι τύποι τη γιορτάζουν όλο το χρόνο

Written by on 4 Οκτωβρίου, 2018

Η 4η ημέρα του Οκτωβρίου στην πραγματικότητα δεν είναι ημέρα γιορτής του ζωικού βασιλείου, αλλά ημέρα δικής μας ευαισθητοποίησης για τα εκατομμύρια πλάσματα που θυσιάζονται καθημερινά στο βωμό της ανθρώπινης απληστίας. Κάτι ωραίοι famous τύποι έπιασαν το νόημα και βάλθηκαν να αλλάξουν την κατάσταση διαπαντός. Be kind to animals or i’ll kill you απειλεί ο Keanu Reeves (με τη γνωστή σειρά των Movies T-shirts) και έπεται συνέχεια..
 
Joaquin Phoenix: Vegan και ακτιβιστής από τα μικράτα του, o Joaquin Phoenix υπερασπίζεται και προάγει τα δικαιώματα των ζώων, άλλοτε επιστρατεύοντας την απαράμιλλη «γκομενοσύνη» του, άλλοτε προβάλλοντας μέσα από ντοκιμαντέρ (Dominion,Earthlings) την τρομακτικά βίαιη πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα ζώα σε κάθε σημείο του πλανήτη. Το 2016 συμμετέχει στην καμπάνια Have a Heart-Pledge Not to Buy Wool της PETA, αποκαλύπτοντας τις βασανιστικές και επώδυνες μεθόδους με τις οποίες αποσπάται το μαλλί από τα πρόβατα.  
 

Peter Dinklage: Χορτοφάγος για σχεδόν 20 χρόνια, εκπροσωπεί περήφανα το ετήσιο Walk for Farm Animals που έχει στόχο την κατάργηση σκληρών πρακτικών στην κτηνοτροφία. Μια απάνθρωπη βιομηχανία, όπου τα ζώα «ντοπαρισμένα» από ορμόνες και αντιβιοτικά, κακοποιούνται καθημερινά, στοιβαγμένα σε σκοτεινούς, βρώμικους θαλάμους. 
Στην ακτιβιστή δράση του Peter Dinklage συμπεριλαμβάνεται και η καμπάνια της Cruelty Free International για την κατάργηση των πειραμάτων σε ζώα. Στην ίδια εκστρατεία θα δεις και τον  παρουσιαστή Ricky Gervais -γνωστό για την φιλοζωική του δράση-  καθώς και η διάσημη βιολίστρια Vanessa-Mae . Το 2014 ο “Lord Tyrion Lannister” του Game Of Thrones, μας καλεί να κοιτάξουμε τι πραγματικά βάζουμε στo πιάτo μας, με το Face Your Food.  

Natalie Portman: Πάνω που νομίζεις πως έχει τερματίσει το λέβελ της τελειότητας μαθαίνεις ότι η Portman μαζί με άλλους απόφοιτους του Χάρβαρντ -ανάμεσα τους και ο Αρονόφσκι– σε μια κίνηση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη καλούν το ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Η.Π.Α. να «απελευθερωθεί» από τα ορυκτά καύσιμα μειώνοντας σταδιακά τη χρήση τους. Ακολουθούν κι άλλες εκστρατείες με σημαία το σεβασμό και την έμπρακτη vegan αγάπη σε κάθε έμβιο ον, ενώ το καλοκαίρι του 2018 πρωταγωνιστεί στη διαφήμιση της Peta, τιμώντας τον συγγραφέα και μάχιμο φιλόζωο Isaac Bashevis Singer που κέρδισε το Nobel Prize in Literature πριν από ακριβώς 40 χρόνια.

Ryan Gosling: Μάχιμος ακτιβιστής και ο Ryan Gosling, υπογράφει ένα σωρό επιστολές διαμαρτυρίας για την κακομεταχείριση των  ζώων.
Το 2003 γράφει στο KFC (Kentucky Fried Chicken), προτρέποντας την εταιρεία να εφαρμόσει τα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων της PETA, στα περίπου 750 εκατομμύρια κοτόπουλα που εκτρέφονται και θανατώνονται κάθε χρόνο για την αλυσίδα fast food εστιατορίων.
Το 2013 σε μια επιστολή του, κατακεραυνώνει την φρικτή συνήθεια της γαλακτοπαραγωγής να ακρωτηριάζει μόσχους αφαιρώντας τα κέρατα τους, χωρίς αναισθησία με τις πιο βασανιστικές μεθόδους. Απευθυνόμενος στον Jerry Kozack, πρόεδρο και CEO της Ομοσπονδίας Εθνικών Παραγωγών Γάλακτος, ζητά να σταματήσει αυτή τη φρικτή διαδικασία. Την ίδια χρονιά υπογράφει ένα άρθρο για τους χοίρους με τίτλο “A Tiny Cage Is Not a Life” στο The Globe and Mail και το 2015 απευθύνει επιστολή αγανάκτησης, αυτή τη φορά στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Costco, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των πτηνών, σε κλουβιά. 
 
MOBY: Έχει αφιερώσει τη μουσική, το πνεύμα και ολόκληρη την ύπαρξή του στα ανυπεράσπιστα «φλάφι» πλάσματα του πλανήτη. Με ανεξάντλητα αποθέματα στοργής και ευαισθησίας προσπαθεί να αφυπνίσει τον άνθρωπο και να ενεργοποιήσει τη φιλευσπλαχνία του, αγαπώντας ο,τι τον περιβάλλει.
Χορτοφάγος για 3 δεκαετίες, περνά ορμητικά τα φιλανθρωπικά και φιλοζωικά του μηνύματα μέσα από μουσική, συγγραφή και social media, ενθαρρύνοντας τη νέα γενιά των vegans με ιδέες, εκστρατείες, φωτογραφίες, videos ακόμα και cruelty free συνταγές. Του ανήκει το Vegan COCKTAIL BAR Ladybird στη Nέα Υόρκη, συνεργάζεται με φιλανθρωπικά/φιλοζωικά ιδρύματα και ΜΚΟ ενώ παραχωρεί τη μουσική του μέσω της πλατφόρμας mobygratis.com σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ανεξάρτητους κινηματογραφιστές ή σπουδαστές για να ντύσουν μουσικά τις δημιουργίες τους (ελπίζοντας σε ένα ακτιβιστικό περιεχόμενο). 
Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει το Circle V, ένα 12ωρο ετήσιο Vegan-Music-Food Festival ως μια γιορτή ζωοφιλίας, έμπνευσης και αλληλοσεβασμού.

 
Μιρέλλα Κάππα

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background