Ο Thom Yorke ανακατασκευάζει το Creep για ένα Japanese fashion show

Written by on March 22, 2021

Και πιο συγκεκριμένα στην παρουσίαση της συλλογής του Jun Takahashi, UNDERCOVER Fall 2021 collection “Creep Very”. Και ναι, φυσικά, το νέο Creep είναι καθηλωτικό.

Τα πνιγμένα στην φουτουριστική λαγνεία Japanese fashion shows είθισται να συνοδεύονται με ήχους του μέλλοντος. ‘Η έστω με νότες που ξέρουν πως να γλιστρούν μέσα από τον χρόνο και να εξηγούν τις δύο αισθήσεις για τις οποίες επιλέγονται. Ακοή και όραση σε μια ακόμη συνεργασία. Έτοιμη από πάντα να καταγράψει τους όποιους αισθητικούς κραδασμούς.

Η παρουσίαση της συλλογής του Ιάπωνα σχεδιαστή, UNDERCOVER Fall 2021 “Creep Very”, αν και ιδιαιτέρως σεμνή στην ανάγνωση της (κλειστός χώρος, σκιές, συμμετρική κατανομή των καλεσμένων, nu futuristics πανωσέντονα), δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Ειδικά όταν κλείνεις τα μάτια, «απορρίπτεις» την κοπτοραπτική σύμβαση και αφήνεις την μουσική και τις επιλογές του show, να σε φυγαδεύσουν.

Show me love

Στα δύο μέρη του show για άντρες και γυναίκες, o γεννημένος στο Kiryū, Takahashi και οι συνεργάτες του, επιλέγουν θεωρητικά δύο διαφορετικά μουσικά μονοπάτια. Για να ενώσουν το πριν και το τώρα. Το σήμερα και το αύριο. Στο ένα (men’s show), συναντάμε τους ντόπιους Mars89. Με τα υποχθόνια μπιμπλίκια τους (ηχογραφούν για το experimental dub label του Bristol, Bokeh Versions). Στο δεύτερο (women’s show), τη φωνή του Thom York. Σε μια σχεδόν εννιάλεπτη, ακουστική, «στοιχειωτική» εκδοχή του Creep. Ειδικά (ανα)σχεδιασμένη για το show. Υπάρχουν στιγμές δε, που είσαι εντελώς σίγουρος, πως η κάμερα θα τον πιάσει σε κάποια γωνία, να το ψιθυρίζει ζωντανά.

  • Αν είσαι από τους βιαστικούς, γνώριζε πως το Creep ξεκινά από το 7:30’’.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Yorke ζητά να συναντηθεί με την μόδα, τοιουτοτρόπως. Το 2016 είχε συμμετάσχει στο Rag & Bone’s 2017 Spring/Summer με ένα original κομμάτι, το Coloured Candy. Ενώ το 2019 είχε προσφέρει και τα Stuck Together, Villains και Twist σε άλλα δύο fashion shows από επώνυμα ΝΥ labels.

Παραδόξως το fashion show του Ιάπωνα δεν είναι το μόνο που έφερε πίσω στην επικαιρότητα το διάσημο τραγούδι του 1992 με την παράξενη ιστορία. Πριν λίγες μέρες, μια ακόμη εκδοχή του, γαργάλισε το inbox μας, με την ηχητική του ιδιαιτερότητα. Υπεύθυνη η Mxmtoon και αιτία η χρήση του στο game, Life is Strange.


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background