Ο Γιώργος Μπογδάνης είναι ο instaκροατής που αγαπήσαμε αυτό το μήνα

Written by on May 25, 2018

O Γιώργος Μπογδάνης είναι φανατικός joinακροατής και υπέροχος φωτογράφος.
Ένα πρωί, καθώς μοιράζαμε απλόχερα καρδιές στον εθιστικό instagram λογαριασμό του, συγκεντρώσαμε κάποιες ωραίες πληροφορίες για εκείνον και προσπαθήσαμε πολύ να μη ζηλέψουμε που είναι περικυκλωμένος καθημερινά από τις παραλίες και τα λαγκάδια της Σαντορίνης.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τον τουρισμό και έχω ανοίξει ένα γραφείο ενοικιάσεων αυτοκινήτων στην Σαντορίνη.  Έχω σπουδάσει φωτογραφία αλλά το εξασκώ κυρίως ως χόμπι πλέον για να κρατήσει αυτό το συναρπαστικό στοιχείο που έχει. Περιστασιακά κάνω δουλειές ως φωτογράφος αλλά έχω την πολυτέλεια να τις διαλέγω, καθώς δεν είναι η κύρια πηγή εσόδων μου. Ο βασικός λόγος απόρριψης είναι όταν η αισθητική του πελάτη έρχεται σε σύγκρουση με τη δική μου.

Το 2004 ξεκίνησα με μια μικρή compact μηχανή ως καταγραφικό μέσο αλλά σταδιακά είχα την ανάγκη για πιο δημιουργικές εικόνες. Έτσι, ξεκίνησα να ψάχνομαι. Στην αρχή με διάβασμα και βίντεο (tutorials) και αργότερα με τις σπουδές. Ένας καινούργιος κόσμος.
Αυτό που με κάνει και συνεχίζω είναι ότι μπορώ να διαμορφώσω τον κόσμο γύρω μου, σύμφωνα με την αισθητική και την οπτική μου κι ένα “κόλλημα” που έχω είναι πως προσέχω πάντα στις εικόνες τον ορίζοντα! Έχω εμμονή να είναι ίσιος (κάτι το οποίο κάνω συχνά λάθος :p).

Αν έφτιαχνα ένα top 5 με φωτογράφους που θαυμάζω σίγουρα θα πήγαινε κάπως έτσι:
Gregory Crewdson- Είναι εντελώς κινηματογραφικός
Ansel Adams –  Η αγάπη μου θα είναι πάντα στο landscape
Peter Lik – Πάρα πολύ “καθαρές” εικόνες
Sally Mann – Δεν είμαι τόσο του πορτραίτου αλλά μου αρέσει πολύ η αισθητική της
Elia Locardi – Αξιοζήλευτες εικόνες που συνδυάζουν την ταξιδιωτική φωτογραφία και το landscape

Όσον αφορά τα social media, μου αρέσει πολύ το πόσο εύκολα μεταδίδεται πλέον η πληροφορία αλλά δεν μ’ αρέσει το ότι κανείς μας δεν διασταυρώνει αυτή την πληροφορία και κατεβαίνει αμάσητη. Επίσης γινόμαστε πολύ επικριτικοί, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα.

Τα τραγούδα με τα οποία έχω κολλήσει το τελευταίο διάστημα είναι:

(το ακούω και τώρα που σας γράφω)

Kiki Pap


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background