Δημήτρης Καμπούρης: Ένα facebookικό προφίλ σκέτη “ποίηση”

Written by on 12 Απριλίου, 2020

Ο Δημήτρης Καμπούρης, ex-Pop Eye και νυν Γιός της Αρετής, κάθεται κάτω από μια ντισκομπάλα και διαβάζει ποίηση. Δηλαδή απαγγέλει για τους φεισμπουκικούς του φίλους, μερικά από τα πιο gaga laika χιτ της (παλιάς) εποχής!

Η ιστορία λέει πως:

Ο Γιος της Αρετής, δηλαδή ο Δημήτρης Καμπούρης, δημιούργησε το 2005 μαζί με τα αδέλφια Γιάννη και Μάρκο Καλατή, τους Pop Eye. Μία indie-pop band που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση την προηγούμενη δεκαετία και με τους οποίους, κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ. Το 2016 αποχώρησε από τη μπάντα κι αποφάσισε να γράψει και να τραγουδήσει στα ελληνικά, δημιουργώντας το project o Γιος της Αρετής .

Η κορωνοϊκή, πάλι, φεσισμπουκική πραγματικότητα λέει τα δικά της. Ο καθένας προσπαθεί να ξορκίσει το κακό με το δικό του τρόπο. Και αυτός που διαθέτει περισσότερο αυτοσαρκασμό και αξόδευτο χαμόγελο, από το μέσο και βάλε όρο, κερδίζει την άμεση προσοχή μας.

Καλή ώρα, αυτός ο ωραίος τύπος που σκόρπισε χαμόγελα στον εγκλεισμό μας. Δεν θέλει και πολύ τελικά.

Φτάνει ένα αδύνατο σημείο: Είναι το “εκεί που καίγομαι πολύ/ θέλω να νοιώσω το φιλί” ο στίχος που όλοι θα θέλαμε να απαγγείλουμε κάποια στιγμή; Με τη πρέπουσα σοβαρότητα;

Μια ταραχή: Ο ΛεΠά κάτω από ντισκομπάλα δεν είναι πια και τόσο παράδοξο, να τα λέμε κι αυτά.

Ένα προσωπικό ταξίδι: Οδηγώ και σε σκέφτομαι/ κι είν’ αυτό επικίνδυνο/ με τη σκέψη σε σένανε/ να ξεφύγω τον κίνδυνο” μόνο με ένα τρόπο τελικά μπορείς να το προσφωνήσεις: με σκουφί εγγύς Σιβηρίας .

Μια Lady (μεταξύ τελικά κι άλλων): Ένας τρόπος υπάρχει τελικά, για να πιάσεις στο στόμα σου μια Λαίδη: ένας Michael Nyman και ένα The Piano, από κάτω, να σέρνεται σαν αναθυμιάσεις από λιβάνι.


Και κάτι λίγα ακόμα

  • Αν δεν περνάγαμε ό,τι περνάμε, το νέο του τραγούδι, “Colors” (“I don’t want to make you wonder I don’t want to make you sad Every time I came closer it’s when you made me feel so bad“) θα ήταν ήδη κοντά μας- τώρα οφείλουμε να περιμένουμε λίγο. Σε παραγωγή του Ηρακλή Αναστασιάδη από τους GAD.
  • Eκκρεμεί κι ένα δεύτερο σε παραγωγή του Νίκου Ottomo Αγγλούπα- θα περιμένουμε λίγο παραπάνω.
  • Και τα δύο αυτά τραγούδια, θα αποτελέσουν μέρος ενός νέου προσωπικού project, κάτω από νέο artist name.
  • Αν θες το facebook το σωστό, το κάτι παραπάνω, εδώ,


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background