Ο Damon Albarn διασκευάζει το Don’t you want me των Human League

Written by on November 11, 2021

Με ένα σχεδόν, κατανυκτικό τρόπο, o Damon Albarn ρίχνει σκοτάδι στο φως του τραγουδιού και εξασφαλίζει το χρυσό απ’ τις διασκευές του μήνα.

Βασικό του βήθημα, το μυθικό του πιάνο. Και μεγάλο του προτέρημα, η μελαγχολική διάθεση που βρίσκει και ανασύρει μέσα από το κεντρικό dancefloor!

Όλα αυτά τα ωραία και φοβερά έγιναν το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου, σε ένα ειδικό “sofa session” της εκπομπής του Jo Whiley (Radio 2). Θεωρητικά, αυτή η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του promotion για το νέο του άλμπουμ The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows . Το οποίο και κυκλοφορεί στο εντελώς επίσημο του, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Damon Albarn πάλι, δεν ήταν λιγότερο από μια προσπάθεια του να ξεφύγει από τις “καταιγίδες” του- ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.
Όσο για το τραγούδι του 1981, δηλώνει απλά γοητευμένος. Και σχετικά με την απόφαση του να του ρίξει πάνω μου μόνο ένα πιανάκι, δηλώνει απλά…προσγειωμένος. Καθότι όπως έτρεξε να πει (υποταγμένος, άκου τώρα, στις όποιες ανασφάλειες του), το εύρος της φωνής του, δεν φτάνει το φωνητικό εύρος της αυθεντικής ηχογράφησης.

Το θρυλικό 80’s anthem των Human League δεν είναι όμως το μόνο που πέρασε από τα πλήκτρα του Damon. Το ίδιο έπαθε και το Beetlebum των Blur και μάλιστα με τον ίδιο πανέμορφο τρόπο.

PS. Αρχικά, τη μετάλλαξη ήταν να την πάθει το Country House, αλλά τελικά ατύχησε. Η προσπάθεια, σύμφωνα με τον ίδιο τον Damon, να μεταμορφωθεί σε κάτι “μίζερο”, στέφθηκε με απόλυτη αποτυχία!


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background