Ο Benedict Cumberbatch, σε ταινία για τους Radiohead; Πόσο το θες;

Written by on November 23, 2021

Σύμφωνα με τον Benedict Cumberbatch, αν γίνει, θα πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως παράξενο φιλμ και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να πει.

Σκέψου το συνδυαστικά. Ο ηθοποιός παίζει στην ταινία της Jane Campion, The Power of the Dog. Ο κιθαρίστας και ψυχή του συγκροτήματος Jonny Greenwood έχει γράψει τη μουσική για την ίδια ταινία. Έτσι, κάπου εκεί οι δρόμοι τους συναντήθηκαν. Γράψε λάθος. Οι δρόμοι τους είχαν συναντηθεί παλιότερα. Απλά εκεί συνέχισαν την κουβέντα. Ποια ακριβώς λέει ο μύθος (α.κ.α φήμες);

Σύμφωνα με τον Cumberbatch μάλλον γενικού ενδιαφέροντος, καθώς η ιδέα συνεργασίας για μια ταινία παίζει από το 2015, τότε δηλαδή που York και Greenwood πήγαν απογευματινό θεατράκι και όλως τυχαίως (#καθόλου), έπεσαν πάνω στο Hamlet, στο Barbican. Η παράσταση δεν άρεσε στους κριτικούς, το ίδιο μάλλον και στους δύο μουσικούς που πέρασαν όμως μια βόλτα από τα καμαρίνια. «Ήμουν πραγματικά νευρικός γιατί δεν είχα κάνει καλή εμφάνιση, οπότε κοίταζα το έδαφος ντροπιασμένος. Αλλά το ίδιο κι αυτοί. Οπότε κοιτάζαμε τα κορδόνια στα παπούτσια μας, μέχρι που είπαν, είμαστε μεγάλοι θαυμαστές του Sherlock και κάπως έσπασε ο πάγος»

Η αλήθεια είναι πως είχαν προηγηθεί ο παραγωγός τους Nigel Godrich και ο σκηνοθέτης Edgar Wright. «Τους είπα είμαι μεγάλος φαν των Radiohead» θυμάται ο Cumberbatch, «δεν νομίζω να θέλουν να δουν την παράσταση; Τελικά και ήθελαν και ήρθαν»! Προφανώς και μετά το μετάνιωσε!

Στο θέμα μας όμως. Ο Benedict έχει κατά καιρούς εκφράσει την επιθυμία του να παίξει σε μια μεγαλειώδη ροκ βιογραφία, οι φήμες πως οι Radiohead όντως ετοιμάζουν μια μπιζάρ ταινία, δίνει και παίρνει, μετά τη συνάντηση του 2015, Cumberbatch και Greenwood, είναι κολλητά φιλαράκια, οπότε; τι; Τα βάλανε κάτω, τα ανακατέψανε και τα αποφασίσανε. “Ο Benedict Cumberbatch θα παίξει σε ταινία για τη ζωή των Radiohead”

Οπότε όπως ήταν φυσικό, ήταν θέμα χρόνου και να πέσει η ερώτηση αλλά και να δοθεί η απάντηση: ¨”Δεν νομίζω ότι θέλουν να δουν τη ζωή τους σε ταινία. Αλλά από την άλλη ποτέ δεν ξέρεις. ΄Θα ήταν σίγουρα, πάντως ένα παράξενο φιλμ”

Ωραία τα ξεκαθάρισε!


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background