Έρχεται ντοκιμαντέρ για τα 30 χρόνια του Nevermind

Written by on September 6, 2021

Το Nevermind των Nirvana ήταν πρόσφατα στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους. Τώρα, το BBC έχει τον σωστό.

Πριν λίγες ημέρες, ο Spencer Elden, που είχε ποζάρει στο εξώφυλλο του δίσκου όταν ήταν μωρό, έκανε μήνυση στα εναπομείναντα μέλη της μπάντας, στον φωτογράφο Kirk Weddle και στην Courtney Love. Ζήτησε 150.000 δολάρια γιατί όπως είπε, τον εκμεταλλεύτηκαν για να βγάλουν χρήματα. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως οι γονείς του δεν έδωσαν ποτέ γραπτή συγκατάθεση και δεν πληρώθηκαν ποτέ.

“Για να να διασφαλίσει ότι το εξώφυλλο θα επηρέαζε μ’ έναν συγκεκριμένο τρόπο τον θεατή, ο φωτογράφος προκάλεσε τάση για εμετό στον Spencer. προτού τον βυθίσει κάτω από το νερό. Στη συνέχεια, τον ανάγκασε να κάνει πόζες που τραβούν την προσοχή στα εκτεθειμένα επίμαχα σημεία”, αναφέρει ο δικηγόρος του. Κι όλα αυτά, ενώ ο 30χρονος Elden έβγαζε μες την τρελή ανά διαστήματα την αντίστοιχη φωτογραφία για να μην τον ξεχνάμε.

When Nirvana Came to Britain

Τώρα, το BBC έχει ένα καλύτερο νέο που σχετίζεται με το Nevermind. Στις 24 Σεπτεμβρίου κλείνει 30 χρόνια μουσικής ζωής και θα το γιορτάσουν με διάφορα ωραία. Θα προβάλουν το νέο ντοκιμαντέρ When Nirvana Came to Britain και μία μέρα πριν, θα ακούσουμε στα ραδιόφωνα του BBC, σπέσιαλ εκπομπές αφιερωμένες στον δίσκο. Σύμφωνα, με την περιγραφή του BBC, ξεκινάει το 1989 κι επικεντρώνεται κυρίως στο 1994. Τότε δηλαδή που οι Nirvana “παρουσίασαν έναν νέο ροκ είδος στην Αγγλία, αλλάζοντας το μουσικό πεδίο για πάντα κι επηρεάζοντας μια ολόκληρη γενιά”. Θα περιέχει ακυκλοφόρητο υλικό αρχείου, συνεντεύξεις και σπιτικά βίντεο των μελών του γκρουπ, όπως και τις περιοχές που έπαιξαν ρόλο στη φήμη των Nirvana.

“Η Αγγλία ανταποκρίθηκε πρώτη, πριν την Αμερική. Ζήσαμε τα πάντα πρώτη φορά εδώ. Μετά την επιτυχημένη αγγλική περιοδεία, θυμάμαι να επιστρέφουμε στην Αμερική και να παίζουμε μπροστά από 99, το πολύ 150 άτομα. Ήταν περίεργο. Η Αγγλία είναι σαν το δεύτερο σπίτι μας”, ανέφερε ο Dave Grohl.

Το φιλμ θα αναφέρει και πώς επηρεάστηκαν κι από άλλες μπάντες όπως οι Led Zeppelin, οι Beatles και οι Vaselines. Όπως λέει ο διευθυντής παραγωγής Mark Robinson, αυτή η ιστορία δεν έχει ειπωθεί ποτέ ξανά στην τηλεόραση. Οπότε θα είναι πολύ ενδιαφέρον να τα ακούσουμε όλα από τους μουσικούς της μπάντας κι όσους έκαναν περιοδεία μαζί τους.

Tagged as

Reader's opinions

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background