Tv or not Tv: Σκέψου δυνατά. Υπάρχει ζωή έξω από το Netflix;

Written by on 30 Σεπτεμβρίου, 2019

Κάθε μέρα και κάτι άλλο, κάθε βράδυ και ένα ακόμη ξενύχτι, κάθε πρωί και ένα καινούργιο σιχτίρισμα. Νέες αφίξεις, παλιές συνήθειες. Νέοι κύκλοι, παλιοί κύκλοι. Εμφράγματα, απογοητεύσεις, ενθουσιασμοί.
Αν το Netflix είναι ενυδρείο και εμείς ερασιτέχνες ψαράδες με καλάμια ιδού τι πιάσαμε μια νύχτα με φεγγάρι.

Unbelievable


Μετά το πρώτο επεισόδιο, ξέρεις πως όλα είναι μονόδρομος. Θα πρέπει να το τελειώσεις πριν σηκωθείς από τον καναπέ (σύνολο: 8 επεισόδια). Κυκλοφορεί με ένα ένδοξο 8.6 στο κεφάλι του και δικαίως θα έλεγα, καθώς το drama αυτό που βασίζεται σε αληθινή ιστορία, ξεφεύγει λόγω σκηνοθεσίας και ατμόσφαιρας, αμέσως, από ότι Law and Order vs True Detective μοτίβο έχεις χτίσει στο μυαλό σου. Κυρίως για σειρές που θέλουν να πιάσουν την καλή, έχοντας σίριαλ κίλερ στη θεματολογία τους.
Έξοχες και οι τρεις πρωταγωνίστριες (Kaitlyn Dever/ Tonni Collet/Merritt Wever), συναγωνίζονται με μανία η μία την άλλη, λες και δεν υπάρχει πάτος στη μαύρη αντάρα που τις χαϊδεύει, σαν δραπέτης από την κόλαση. Προσωπικά στο άψογα δοσμένο μεταφεμινιστικό αυτό σεμεδάκι, θα έδινα το EMMY στην μικρή της παρέας. Φυσικά γιατί η συναισθηματική καταχνιά του ρόλου της, θέλει πολλά κοχόνες για να την πλησιάσεις. Κι αυτή δείχνει πως τα έχει.
 

In the shadow of the moon


Ταινία που τη βλέπεις Κυριακή απόγευμα, μετά από λυσσαλέο γεύμα με τα πεθερικά και μέχρι να βρεθεί το πώς και το γιατί κάπου εκεί στο τέλος, τον έχεις πάρει και λίγο, τον γλυκό τον ύπνο, οπότε όλα καλά, την αγοράζεις. Έχει τις στιγμές της όπως τις έχουν δηλαδή, λίγο πολύ, όλες αυτές οι ταινίες που καταπιάνονται με τα ταξίδια στον χρόνο. Και το πέρα δώθε στην ιστορία. Και το κάπου σε έχω ξαναδεί, α ναι, στο μέλλον σε έχω ξαναδεί.
Πρωταγωνιστεί ο Boyd Holbrook που εσύ τον θυμάσαι από το Narcos και εγώ από το Logan. Μαζί του και ο Michael C Hall, ο παλιός αγαπημένος μου Dexter που πρέπει επειγόντως να αλλάξει επάγγελμα, ή έστω ατζέντη.
 

The politician


Πόσο Ryan Murphy (Glee/ Scream Queens/Feud/American Horror Story/ Pose), μπορείς να αντέξεις πια; Εγώ λέω καθόλου. Στο Netflix πάλι λένε πολύ. Γι’ αυτό και του δώσανε δύο κύκλους πριν καν ξεκινήσει (ο πρώτος με 8 επεισόδια).
Παίζει και η Jessica Lange με τις (εντελώς) ίδιες πόζες που αγαπήσαμε στο American Horror, η Gwyneth Paltrow με αυτές που μόνιμα αντιπαθούμε και ένας Ben Platt που είναι κάτι σαν νεξτ μπιγκ θινκ , μόνο που δεν είναι.
 

Vis a vis (Locked up)


Όπως καταλαβαίνεις, θέλουμε δεν θέλουμε (δεν θέλουμε), θα πρέπει να δούμε όλες τις προσπάθειες των δημιουργών του Casa de Papel να δημιουργήσουν το Casa de Papel, πριν το Casa den Papel γίνει το Papel που όλοι ξέρουμε.
Αν πάλι όμως εσύ νοιώθεις έτοιμος, ποιος είμαι εγώ να σε σταματήσω. Μόνο να σου πω, πως εδώ έχουμε 32 ep (2015-2018) με μερικές από τις πρωταγωνίστριες του papel μέσα σε αυτά (ποιες ακριβώς θα σε γελάσω, δεν ήμουν ποτέ καλός στη γεωγραφία).

Criminal


Το Law and Order παθαίνει εσωστρέφεια και μένει εγκλωβισμένο στο τμήμα ανακρίσεων. Ενίοτε ξεχνά και ποιο είναι και ξεκινά να μιλά και άλλες γλώσσες. Γερμανικά, Ισπανικά και Γαλλικά. Του πάει; Θα σε γελάσω. Παρέμεινα στο αγγλικό, το οποίο και βρήκα ενδιαφέρον, με τον ίδιο τρόπο δηλαδή που βρίσκεις ενδιαφέρον και το γλυκό κυδώνι στο 89ο βαζάκι στο ντουλάπι της γιαγιάς σου.
Για την ιστορία πάντως όλα τα γυρίσματα και των 12 ep (3 για κάθε χώρα) έγιναν στα στούντιο του Netflix στη Μαδρίτη. Αν αυτό είναι κάτι δηλαδή που σε ενδιαφέρει.
[addthis tool=addthis_inline_follow_toolbox]


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background