Νέο σινγκλ και άλμπουμ. Η ζωή του Johnny Marr αποκτά καινούργιο νόημα

Written by on September 2, 2021

Το single του Johnny Marr, Spirit, Power and Soul, είναι ήδη εδώ, όσο για το (διπλό) άλμπουμ Fever Dreams Pts 1-4, δώσ’του δύο μήνες και θα μας έρθει κι αυτό.

Και εκεί που ακόμη κολυμπάμε (τουλάχιστον ραδιοφωνικά) μέσα στο Call the Comet του 2018, η ex κιθάρα (και όχι μόνο) των The Smiths, αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να τινάξει την κουρασμένη τούφα και να μας ξαναβρεί.

Κυκλοφορεί το Spirit, Power and Soul, ένα power up tempo single για ακροατές ξεκάθαρα που έζησαν το πέρασμα των 70’s στα 80’s (“electro soul anthem” το ονομάζει ο ίδιος, ό,τι πει δεν θα του χαλάσουμε χατίρι) και ανακοινώνει πως θα έρθουν κι άλλα. Παρόμοια; Θα δείξει. Για την ώρα, η μόνη πληροφορία που έχουμε είναι πως πρόκειται για ένα διπλό άλμπουμ. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό το “διπλό” στις μέρες μας. Με την κωδική ονομασία Fever Dreams Pts 1-4. Αφού βεβαίως προηγηθεί, εκεί στα μέσα Οκτωβρίου, ένα ep με την επίσης κωδική ονομασία Fever Dreams Pt 1.

Άλλα νέα δεν έχουμε. Μόνο ότι μέσα στο 2022 ο Johnny Marr θα περιοδεύσει στην Αμερική μαζί με τους The Killers.

Καλό θα ήταν να ξέρεις πάντως

  • Γεννήθηκε στο Ardwick, εκεί around στο Manchester και έχει ιρλανδικές ρίζες. Ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν έγινε ποτέ.
  • Έμαθε να παίζει κιθάρα από δίσκους (βινύλια) εκμάθησης. Δεν πήγε ποτέ σε δάσκαλο.
  • Το κολλητάρι του στους The Smiths, ήταν ο μπασίστας Andy Rourke. Προϋπήρχαν μαζί σε άλλες μπάντες, πριν την Μεγάλη Δημιουργία.
  • Ο Marr άφησε το γκρουπ δύο μήνες πριν την κυκλοφορία του άλμπουμ Strangeways, Here We Come. Τον Ιούλιο του 1987. Δεν ξαναέβγαλαν άλλο.
  • “Δεν μπήκα σε ένα συγκρότημα για να καταλήξω να διασκευάζω τραγούδια της Cilla Black“, είπε μεταξύ πολλών άλλων εκείνη την περίοδο, για το σμιθικό πείραγμα στο ”Work Is a Four-Letter Word”.
  • Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος που μας σύστησε τα μοναδικά riff της κιθάρας του, “πρόσφερε” τον εαυτό του για guest σε διάφορα συγκροτήματα. Συμμετοχές που τις περισσότερες φορές κανείς δεν κατάλαβε (The Pretenders, The The, Electronic, Talking Heads, Modest Mouse, The Cribs)

  • Έχει βγάλει τρία άλμπουμ. Τα δύο πρώτα τα ξεχνάς (The Messenger-2013 & Playland– 2014, το τρίτο επιτρέπεται να το θυμάσαι (Call the Comet), τουλάχιστον δηλαδή, δυο τρία κομμάτια από αυτό (σημεία επαναφοράς από την χρόνια μουσική άνοια).

  • Οι κιθαρίστες των The Stone Roses, John Squire και των Oasis, Noel Gallagher, έχουν δηλώσει ως βασική επιρροή τους τον τρόπο που ο Marr σκάρωνε τις μελωδίες του.
  • Δεν πίνει, δεν καπνίζει, δεν τρώει κρέας (τι ζωή κι αυτή!).
  • Αν θες να διαβάσεις κάτι παραπάνω έχει κυκλοφορήσει και αυτοβιογραφία το 2016. Με τίτλο Set the Boy Free


Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background