Νέο EP για τον μάγο του keyboard, Jon Hopkins. Ετοίμασε χαρτομάντηλα.

Written by on April 12, 2021

Το νέο EP, Piano Versions, του Jon Hopkins είναι αυτό που υπαινίσσεται (λέει ξεκάθαρα) ο τίτλος. Διασκευές, οι οποίες ξεχύνονται μέσα από τα πλήκτρα και αγγίζουν γενναιόδωρα τα ακροδάχτυλα του.

Μέσα σ’ αυτό το νέο EP του Jon Hopkins, που οκ δεν είναι και για χόρταση, μόλις τέσσερα tracks διαθέτει, βρίσκουμε την διασκευή στο Dawn Chorus του Thom Yorke , η οποία κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο. Ως single με clip από το EP για να γιορτάσει την έξοδο, βλέπουμε το Wintergreen μέσα από το Mixing Colours των Roger & Brian Eno. Με έτος κυκλοφορίας, ω έκπληξη, το 2020.

Οι δύο άλλες διασκευές που περιέχονται στο Piano Versions του Άγγλου βιρτουόζου, είναι του Heron (James Yorkston) και του Modern Driveway (Luke Abbotts).

Ένα γράμμα για το Piano Versions

“Το Piano Versions είναι τέσσερις μίνιμαλ, ατμοσφαιρικές διασκευές τραγουδιών για πιάνο, που αγάπησα και προέρχονται από πολύ διαφορετικά μέρη. Για μένα η μελωδία είναι αυτή που έχει σημασία, η μόνη που είναι παγκόσμια , αυτή που λάμπει και συνδέεται ανεξάρτητα από το είδος ή το πλαίσιο. Είτε πρόκειται για techno, folk ή οτιδήποτε άλλο.

Μου άρεσε η απλότητα στην ιδέα να έχω το παλιό μου πιάνο ως κέντρο ενός ολόκληρου δίσκου για πρώτη φορά. Όπως θεώρησα σημαντικό να αφήσω τον έξω κόσμο να μπει στο χώρο ηχογράφησης. Με μικρούς παράδοξους τρόπους. Τυχαία «στρώματα» θορύβου, ένα τραγούδι πουλιών, ο ήχος κάποιου που πλένεται στην κουζίνα του στούντιο. Θέλω οι άνθρωποι που θα ακούσουν ηχογραφήσεις να νιώσουν αυτό που ένιωθα δημιουργώντας τες. Ήταν μια βαθιά εμπειρία για μένα.

  • Το Piano Versiosn του Jon Hopkins κυκλοφορεί στις 16.4.21 από την Domino.

Tagged as

Join Radio

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου

Current track

Title

Artist

 

Background